avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana-Maria2014

Activitate Ioana-Maria2014

Răspuns la discuția Card bancar
buna ziua,

raspunsul succint este : Nu

putin mai detaliat : depozitul/salariul/cardul defunctului se va trece in masa succesorala, care va fi transferata unicului mostenitor de catre notar. In urma acestui transfer se elibereaza de catre notar un certificat de mostenitor si de impartire a mostenirii, certificat pe care il veti atasa la adresa pe care o veti formula catre banca, alaturi de CI, certificat de deces si, eventual certificat de nastere.

Banca va verifica actele transmise de catre dvs, in special transferul mostenirii (averii defunctului) catre dvs si in functie de ceea ce este mentionat in actul de la notariat, va proceda in consecinta.

sper sa va fi fost de folos explicatia!

toate cele bune!
Am tot citit pe forum, insa nu m-am lamurit, astfel incat poate reuseste va rog sa-mi raspunda cineva care este in tema sau s-a confruntat cu situatii similare :

-fratele meu este consilier juridic cu vechime 18 ani si vrea sa dea in 2015 examen de admitere ca avocat definitiv;
-probleme :
-la data intrarii in vigoare a Legii 514 a consilierilor juridici, fratele meu era consilier definitiv, fara a da vreun examen in acest sens si fara a fi inscris in vreo Asociatie juridica;
-in Statutul profesiei de consilier juridic, la art. 29 alin.1 era prevazut: "Consilierii juridici care la data intrarii in vigoare a Legii 514/2003 au debutat in profesie, indiferent de vechimea in activitatea juridica, sunt trecuti pe tablou cu mentiunea "definitiv". Deci, oricum era definitiv;
- Legea 50 prevede faptul ca poti fi admis ca avocat definitiv daca ai promovat examenul de definitivat in profesia din care provii, ti s-a eliberat un document in acest sens de catre autoritatea respectiva (daca exista materii compatibile cu programa de examen in avocatura),etc;
- fratele meu a intrebat si la Baroul Bucuresti si la Uniunea Avocatilor si nu a primit nici un raspuns pana acum, astfel incat este de preferat sa nu plateasca in 2015 taxa de admitere (nerestituibila) destul de piperata, numai pentru a i se respinge dosarul pentru neintrunirea cerintelor legale de mai sus

Ce este de facut? Multumesc mult, anticipat, pentru raspuns avizat.