avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Card bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Card bancar

In caz de deces, banca unde persoana decedata isi incasa salariul sau isi tinea banii, este obligata fata de mostenitor sa ii lichideze/transfere banii sau sa ii ofere codul pin?
Cel mai recent răspuns: Srb , utilizator 15:01, 2 Septembrie 2014
buna ziua,

raspunsul succint este : Nu

putin mai detaliat : depozitul/salariul/cardul defunctului se va trece in masa succesorala, care va fi transferata unicului mostenitor de catre notar. In urma acestui transfer se elibereaza de catre notar un certificat de mostenitor si de impartire a mostenirii, certificat pe care il veti atasa la adresa pe care o veti formula catre banca, alaturi de CI, certificat de deces si, eventual certificat de nastere.

Banca va verifica actele transmise de catre dvs, in special transferul mostenirii (averii defunctului) catre dvs si in functie de ceea ce este mentionat in actul de la notariat, va proceda in consecinta.

sper sa va fi fost de folos explicatia!

toate cele bune!
Da, banca trebuie sa dea banii sau acces la cont mostenitorilor. Probabil pentru asta va va cere certificatul de mostenitor.
Ce inseamna certificat de mostenitor? tinand cont ca a avut doar un singur copil? este indeajuns certificatul de nastere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire valeriutudor valeriutudor rog frumos sa mi se spuna ce acte imi sunt necesare pt dezbaterea mostenirii,respectiv mama a murit si ca mostenitori sunt eu si tatal meu; multumesc (vezi toată discuția)
Mostenire g80 g80 Buna ziua, tatal meu a murit, are un cont in banca si mai multe bunuri. Doresc sa fac succesiunea pe o parte din bunuri, daca se poate. M-ar interesa mai mult ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie duse la notar pt realizarea succesiunii? ianca1980 ianca1980 Buna ziua. Va rog frumos sa imi spuneti de ce acte este nevoie atunci cand se face o succesiune.Unchiul meu a decedat de doua saptamani,iar in urma lui au ... (vezi toată discuția)