buna dimineata,
imi pare rau ca nu a reusit nimeni sa va raspunda pana acum, insa fiind un forum pe care se acorda recomandari gratuite, in limita timpului disponibil si a informatiilor puse la dispozitie (de cele mai multe ori partiale/subiective), asta este situatia....
pe scurt, deci :
1) daca sunteti vreodata curioasa sa lecturati legislatia care face referire direct/indirect la avocati, veti fi surprinsa de faptul ca acestia sunt favorizati (nici nu e de mirare, de altfel, dintre parlamentari fiind multi avocati, de aici si parghiile legislative necesare si nu numai) in raport cu consilierii juridici (ex avocatul cu o anumita vechime poate fi lichidator in baza unui simplu interviu, pe cand consilierul juridic trebuie sa dea examen, la vechime egala.. si exemplele sunt multe). Oricum, nu am de gand sa intru in polemica cu nici unul din colegii mei avocati, dar nu m-am putut abtine sa nu remarc discriminarile de acest gen (dincolo de orice diferentieri rezultate din modalitatea legala de reglementare a celor 2 profesii, la baza terminam toti aceeasi facultate de drept, fiind deci toti juristi);
2) in cazul fratelui dvs, cerintele legale fiind clare, o parte enuntandu-le si dvs, parerea mea este ca pierde banii (si nu e o suma mica), dosarul mai mult ca sigur ii va fi respins. Chiar daca e consilier juridic definitiv \"ope legis\" de drept, legislatia nu este corelata (nu ar fi prima data, de altfel), astfel incat, teoretic, ar putea sa se inscrie in Colegiul Consilierilor Juridici pentru a da examenul de definitivat, insa Colegiul nu are programa compatibila cu cea a avocatilor, deci se inscrie degeaba!
3) concluzia : ar trebui sa se inscrie la examenul de admitere ca avocat stagiar, ceea ce ar presupune cursuri INPPA (inclusiv taxele aferente, care nu sunt mici) si dupa 2 ani da examenul de definitivat, deci timp si bani irositi...mai ales ca are deja 18 ani vechime...
daca insa vreunul din colegii juristi are alta opinie sau o opinie mai buna privind o eventuala solutie, il asteptam cu drag sa se pronunte...
o zi frumoasa!