avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate costica_ioana

Activitate costica_ioana

Sunt femeie, nascută în data de 12.12.1964, am un stagiu de cotizare de 33 ani. La implinirea a 35 ani de cotizare și a vârstei de 58 ani pot ieși la pensie anticipat? Dacă DA ce penalizări voi suporta?
Mulțumesc frumos!
Am vrut să știu dacă la calcularea contribuției și a cotei din masa partajabilă se ține cont și de faptul că soțul meu a avut în întreținere un copil minor, adică pentru acesta s-au cheltuit bani pentru întreținerea lui la liceu, apoi la facultate, dacă în timp ce eu am achitat locuința el nu poate face dovada că a contribuit, deoarece în primul rând el nu a avut atunci servici și mai avea și credite de achitat luate înainte de căsătorie. când l-am ajutat cât am putut....și copil în întreținere. In concluzie, dacă eu sunt avantajată sau nu la partaj.
Buna seara!
La partaj prin instanță, se ține cont de :
1. soțul nu a avut mulți ani servici si când a avut venitul lui a fost foarte mic comparativ cu soția
2. soțul a avut copil minor în întreținere (dintr-o căsătorie anterioară) 3 ani la liceu și 4 ani la facultate
3. soțul a avut 2 credite inainte cu 1 an si jumătate de căsătorie, fără să știu ce a făcut cu banii, dar creditele au fost achitate în timpul căsătoriei, evident și cu banii mei
Eu când m-am căsătorit aveam locuința, dar am mai plătit la ea 2 ani după căsătorie, timp în care soțul meu nu a avut servici..
Noi doi suntem separați de 1 an si jumătate si căsătoriti de 11 ani.
Buna ziua,
Vreau sa stiu daca soacra mea este mostenitoarea pamantului socrilor ei, dupa legea 10 a despagubirilor , daca socrul meu este decedat din 1997 sau 1998. Au luat prima transa de bani si soacra mea i-a impartit in jumatate cu sotia mea (sotia este singura la parunti).