Bună ziua și mulțumesc anticipat pentru răspunsuri !
Avem un testament in favoarea noastă, legal întocmit la notariat de 3 ani de zile. Anul trecut, în luna aprilie, mătușa a decedat. După înmormântare și parastas, ne-am dus sa deschidem procedura la notariatul unde era făcut testamentul. Doamna notar a început sa facă formele necesare, însă când a verificat în Registrul National, ne-a spus ca ii pare rău, însă cu o zi înainte, o nepoata (fiica unei surori a defunctei) a deschis succesiunea la alt notariat. Acel notariat, a verificat în Registru și a văzut ca exista testament înregistrat legal cu 2 ani înainte în Registru, și a cerut prin fax și email , cu adresa, copii după testament. Notariat noastră, ca să zic asa, a dat curs și a transmis cele solicitate. Din luna aprilie 2021 și pana în prezent, notariatul unde o fost deschisa succesiunea, nu vrea sa ne cheme, spunând ca este în termen de 12 luni și sa așteptăm. În curând vor fi 12 luni. Nu știm nimic despre demersurile notariatulii respectiv, la telefon ne amână sa venim. Cum sa procedam ?
1. Sa apelam la un avocat sa ne reprezinte care sa facă o notificare ?
2. Sa cerem în instanta ca au trecut 11 luni ?
3. Sa ne adresam la Uniunea Națională a notarilor ?
Cu mulțumiri anticipate pentru răspunsuri și sfaturi !
Dacă primim de la Dv un telefon va contactez, deoarece nu avem un avocat.
Buna seara !
Doresc sa vand un teren intravilan pentru care am titlu, p.v. de punere in posesie, cadastru si rol fiscal si agricol, impozite platite la zi. De 9 ani ma judec cu o persoanacare a construit, fara autorizatie, o casa . Procesul este castigat la Curtea de Apel de catre mine, demolare . Paratul a facut recurs la Iccj dar de 4 ani este suspendat pt ca a mai facut 5 procese la judecatorie si tribunal pt anulare p.v. punere in posesie si titlu. A cerut suspendarea recursului la Iccj . aceste 5 procese sunt tergiversate prin diverse tertipuri. Sotul meu a decedat , am facut succesiunea, insa eu, ca femeie in varsta de 79 de ani nu mai am forta si energia de a ma lupta in justitia de azi. Rog doar un raspuns, am gasit un potential cumparator, vrea prin v/c drepturi litigioase iar eu vrea prin v/c normala, deoarece am actele in regula. Cum ma sfatuiti ? P.S. Am avut 3 avocati in acesti ani si nu mai am incredere in promisiuni si non combat, dupa parerea mea. Multumesc anticipat pt raspunsuri si sugestii deoarece acum nu am nici un avocat.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: suntem o federatie sportiva pe legea 26/2000 si avem incadrat, pe perioada nedeterminata, un post de contabil. Consiliul de Administratie a votat in unanimitate externalizarea postului. Ce trebuie facut de Consiliul Director care raspunde, conform statutului, de angajari sau incetari ale contractelor de munca, pasii care sunt necesari, persoana in cauza neavand inca varsta pentru pensionare.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima,
Constantin