avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate cata_s

Activitate cata_s

Buna ziua. Am achizitionat prin credit imobiliar un apartament cu trei luni inainte de casatorie. Creditul a fost facut pe 30 ani, iar in acte sunt trecuta doar eu ( mentionez ca sunt casatorita de 6 ani ). Ce drepturi are sotul asupra imobilului ? Se poate incheia vreun act, gen conventie matrimoniala prin locuinta sa-mi ramana mie in caz de divort, fara pretentii materiale din partea lui ?
Buna ziua. Am lucrat 5 luni ca reprezentant comercial la o firma de automate de cafea. Dupa doua luni am fost gasit lipsa cu aprox.2900 lei ( diferenta ce apare intre sumele depuse de mine la banca si citirile electronice pe care le-am efectuat). Mi-a fost impusa si lipsa unei cantitati din marfa care ulterior s-a solutionat. Am cerut prin email o justificare pentru retinerile salariale si o copie dupa situatia contabila. Am cerut si o copie dupa contractul de munca deoarece nu stiu ce suma mi se cuvenea , nestiind ce procent din incasari voi primi. Nu am primit nici un raspuns. Am vrut sa demisionez dar am gandit ca ar fi o recunoastere a celor impuse si am continuat sa lurez la ei, crezand ca in urmatoarea luna cand mi se incheia contractul (era pe perioada determinata de 3luni) ma vor da afara. Insa, desi lunar erau diferente de aprox 16 mil lei mi s-a prelungit contractul cu alte 3 luni. Nu am mai suportat stresul acestor lipsuri si am demisionat. Mi-a fost aprobata demisia pe 31 iulie mi-au incheiat contractul. Zilele acestea am primit o instiintare ca le datorez 13000 lei insemnand marfa, diferente de bani si piese lipsa de la aparate. mentionez ca atunci cand s-a facut predarea- primirea la plecarea mea nu mi s-a impus absolut nimic, nu am semnat nici un proces verbal privind vreo lipsa. Sunt amenintat cu deschiderea unui proces. Ce sfat imi puteti da?