avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit imobiliar inainte de casatorie-partaj imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit imobiliar inainte de casatorie-partaj imobil in caz de divort

Buna ziua. Am achizitionat prin credit imobiliar un apartament cu trei luni inainte de casatorie. Creditul a fost facut pe 30 ani, iar in acte sunt trecuta doar eu ( mentionez ca sunt casatorita de 6 ani ). Ce drepturi are sotul asupra imobilului ? Se poate incheia vreun act, gen conventie matrimoniala prin locuinta sa-mi ramana mie in caz de divort, fara pretentii materiale din partea lui ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:40, 14 Mai 2016
Sotul nu are drepturi asupra imobilului in cazul unui divort dar are un drept de creanta avand in vedere ca in timpul casatoriei a contribuit atat la chletuielile casei cat si la rata.
Numai in cazul in care ati fi avut la casatorie regimul matrimonial al separatiei de bunuri sotul nu ar mai fi avut absolut niciun drept. Depinde acum si cine plateste exclusiv ratele la credit.
Se poate rezolva dacă soțul este de acord.
El doar un drept de creanță ar putea avea, nu și drept de coproprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face contract matrimonial dupa casatorie? Marilena2019 Marilena2019 Buna ziua, se poate face o conventie-contract matrimonial dupa ce ne-am casatorit de 2 ani? In cazul unui divort sa am acest contract si sa mentionez in acel ... (vezi toată discuția)
Bunuri imobiliare inainte de casatorie focpamantaerapa focpamantaerapa Buna ziua, As dori sa va intreb ce se intampla in caz de divort in conditiile in care ambii soti au avut inainte de casatorie cate un imobil luat prin Prima ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)