Buna ziua,
As dori sa va intreb ce se intampla in caz de divort in conditiile in care ambii soti au avut inainte de casatorie cate un imobil luat prin Prima Casa si pentru care au platit cativa ani singuri (separat, fiecare si-a platit imobilul) inainte de casatorie.
Unul are gasoniera, celalat are un apartament. In caz de divort fiecarui ii revine imobilul sau? Sau ce se intampla? Deoarece dupa casatorie ambii trebuie sa platesca pt Prima Casa. Daca fiecare isi plateste (cu numele sau) imobilul in caz de divort fiecaruia ii ramane ce a achizitionat prin credit? Mobilierul si ce contin cele doua imobile sunt cumparate separat inainte de casatorie, necontribuind niciunul la achizitionarea bunurilor celuilalt.
Cum este bine sa se procedeze, preventiv?
Va multumesc..
In situatia prezentata bunurile sunt proprietatea fiecaruia dintre soti si nu intra la partaj. Totusi, exista posibilitatea ca in caz de divort unul dintre soti sa ridice pretentii fata de imobilul celuilalt sub pretextul ca a contribuit la achitarea unor rate. Pentru a preveni o astfel de situatie incheiati o conventie matrimoniala la notar.
Rata celor doi e in functie de salariu. Doar ca cel care are rata mai mica si salariul mai mic (doamna) ramane cu mai mult din salariu decat celalalt cu rata si salariul mai mare(domnul) deoarece domnul are de dat bani fratelui care s-a imprumutat sa-l ajute in achizitionarea primei casei. Asa ca in caz de divort nu stiu daca judecatorii ar tine cont de faptul ca al doilea credit era al fratelui si nu al sotului (desi acesta ii da fratelui bani pentru credit din 2010 si va mai dura ).