Buna seara !!
Urmează da achiziționez un apartament iar plata urmează sa se facă prin transfer bancar.Din câte am înțeles orice suma peste 15.000 euro trebuie justificata iar eu din suna toatala a apartamentului nu pot sa justific decât 70% cum as putea sa procedez ? Mulțumesc !!
Buna ziua !! Doresc sa cumpăr un apartament cu plata cash și ma întrebam dacă este posibil fără antecontract. Când am vizitat apartamentul vânzătorul a spus ca are toate actele in regula dar după câteva ore am fost sunat și mi-a cerut un avans pentru plata unor taxe.Nu am mai făcut pana acum un contract de vanzare-cumpărare și nu știu la c sa ma aștept. Mulțumesc !!
Buna seara!Ma poate sfatuii cineva cu privire la urmatoarea problema,in urma decesului tatalui meu de cativa ani primesc pensie de urmas dar pensia vine pe numele mamei care intre timp a plecat din tara drept urmare fara prezenta ei nu pot sa ridic pensia,eu fiind major,ce demersuri trebuie sa fac?
Deci daca procura facuta de notar nu are nici o valoare atata timp cat i-a fost adus la cunostinta ca exista acea hartie semnata si cu 2 martori o sa mergem sa consultam un avocat sa ii aratam acea hartie si sa ii actionam in instanta.
Ba da notarul avea dosarul complet fiecare bun la cat a fost evaluat absolut tot iar bunica mea pentru acel ha jumate a platit impozitul la primarie pt ultimii 15 ani si a luat si banii de pe arenda.
Pai si acea procura care ne-a fost aratata in care scria ca x ii cedeaza lui y 1,5 ha ce valoare are?
Cu o luna in urma am insotit-o pe bunica mea la un cabinet notarial unde a facut succesiunea dupa parintii ei.Mostenitori fiind bunica mea si cei 3 frati ai ei,problema e ca in urma cu cativa ani bunica mea i-a imprumutat unuia dintre frati o suma de bani in urma careia acesta a semnat o hartie prin care era de acord sa cedeze 1,5 ha din mostenire in schimbul banilor(un fel de garantie)bunicii mele,dar in biroul notarului acesta "a uitat" ,apoi a inceput o cearta pe holurile cladirii pana cand bunica mea scoate acea hartie,intr-un final acesta recunoaste si ii spune notarului ca cedeaza 1,5 ha din partea sa de mostenire,am vazut si o procura facuta de notar in care era mentionat acest fapt,dar peste 2 saptamani cand am fost cu bunica mea sa luam succesiunea acolo scria ca bunicii mele ii revine doar 1/4 din mostenire nu era nimic mentionat din ceea ce am vazut in procura iar intrebarea mea este daca dupa intabulare si cadastru o sa apara acel ha 1/2 in titlul de proprietate ?Am aceasta nelamurire deoarece notara si fiica fratelui bunicii mele se cunosc foarte bine si cand a venit sa ne arate acea procura nu am fost convins de validitatea ei la cat de "oficial" arata.