avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna seara!Ma poate sfatuii cineva cu privire la urmatoarea problema,in urma decesului tatalui meu de cativa ani primesc pensie de urmas dar pensia vine pe numele mamei care intre timp a plecat din tara drept urmare fara prezenta ei nu pot sa ridic pensia,eu fiind major,ce demersuri trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:58, 22 Mai 2015
Sa ma corecteze cineva daca gresc,dar in cazul asta nu dvs sunteti "urmasul" ci mama dvs,altfel nu-mi explic cum de dansa apare si in acte ca fiind "urmas" !
Oricum ar fi,pentru a putea ridica pensia,cred ca ati avea nevoie de o procura(imputernicire) facuta de mama dvs in strainatate cum ca dvs ridicati banii in numele dansei,in felul acesta nu veti mai avea probleme.
1. La data cand s-a emis decizia de pensie de urmas erati minor si de aceea pensia era expediata pe numele mamei dvs.

2. Daca intre timp ati implinit 18 ani mergeti la Casa de Pensii cu o copie dupa actul de identitate si un talon de pensie si solicitati ca pensia sa fie expediata pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pensie cristi0009 cristi0009 Mama vrea sa plece din tara si vrea sa-mi faca procura la pensie sa i-o ridic eu.Problema este ca ANAF-ul i-a blocat un sfert din pensie si va intreb daca ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas dupa 18 ani adri_ana adri_ana am implinit varsta de 18 ani si sunt eleva la liceu forma de zi, cim pot sa primesc pensia de urmas pe numele meu, momentan o ridica mama mea, va multumesc (vezi toată discuția)
In ce conditii se acorda pensia de urmas???? gheorghes gheorghes Mama mea are in prezent o pensie de 700 lei,pensie limita de varsta,iar tatal meu a decedat in anul 1996 fiind si el pensionar la aceea vreme. Se ... (vezi toată discuția)