avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas la 2 ani dupa moartea tatalui
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas la 2 ani dupa moartea tatalui

Buna ziua.
Am si eu o intrebare.
Daca tatal meu a decedat in urma cu 2 ani de zile, iar eu la vremea respectiva nu am fost inscrisa la nici-o forma de invatamant. Acum daca sunt inscrisa, pot beneficia de pensia de urmas?

Mentionez ca tata a fost pensionat pe caz de boala.

Ce acte imi trebuiesc in acest sens?
Imi ajung doar urmatoarele din lista gasita tot aici pe forum?

- cerere tip
- certificatul de deces (original si copie),
- cauza decesului pentru sustinatorul decedat care nu are calitatea de pensionar - Nu detin
- adeverinta de studii pentru urmasii copii peste varsta de 16 ani
- actul de identitate al solicitantului
- acte de stare civila ale solicitantului si ale urmasilor din care sa rezulte gradul de rudenie cu decedatul - Aici cred ca e vorba de certificatul meu de nastere.
- carnet de munca (original si copie) - Nu detin
- livret militar (original si copie) - Nu detin
- talonul de pensie al decedatului - Nu detin.

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
danielabraila, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 23:57, 13 Septembrie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti varsta de 26 ani si urmati cursurile unei forme de invatamant puteti beneficia de pensie de urmas.
Daca tatal dvs a avut pensie de invaliditate va trebuie: cerere tip, copie BI solicitant, copie certifict nastere al dvs ( la numele si prenumele tatalui sa aveti trecut numele si prenumele decedatului, adeverinta de studii, copie certificat de deces, talon pensie decedat ( sau decizie de pensie).
Daca mama dvs a beneficiat de pensie de urmas pe 6 luni dupa tatal dvs atunci puneti si o copie dupa decizia de pensie de urmas a acesteia sau un cupon de pensie.
Uitati-va pe verso la certificatul de deces pt ca mai mult ca sigur s-a ridicat ajutorul de deces si aveti o stampila cu "ridicat ajutor deces" unde e trecut si nr. dosarului de pensie al decedatului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas crisn crisn Buna ziua,tatal meu a decedat la varsta de 52ani in anul 2006,pana in la 1 aprilie 2001 a avut grupa de munca la un combinat chimic,in momentul decesului nu ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas mistery01ro mistery01ro As vrea sa stiu daca in urma decesului mamei mele, statul imi poate acorda vreun ajutor financiar(pensie de urmas?!) si daca da in ce conditii se poate obtine ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș minodora87 minodora87 Bună ziua, am o nelamurire daca o persoană e la facultate cu taxă mai poate beneficia de pensie de urmaș? Mulțumesc (vezi toată discuția)