avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Încheiere antecontract achiziționare imobil. Este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Încheiere antecontract achiziționare imobil. Este normal ca proprietarul să-mi ceară bani pentru plata unor taxe?

Buna ziua !! Doresc sa cumpăr un apartament cu plata cash și ma întrebam dacă este posibil fără antecontract. Când am vizitat apartamentul vânzătorul a spus ca are toate actele in regula dar după câteva ore am fost sunat și mi-a cerut un avans pentru plata unor taxe.Nu am mai făcut pana acum un contract de vanzare-cumpărare și nu știu la c sa ma aștept. Mulțumesc !!
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:51, 13 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un lucru este sa va spuna, un alt lucru sa vedeti actele!
In primul rand verificati actele de proprietate, sa nu existe sarcini, solicitati un extras de carte funciara pentru informare.
Proprietarul trebuie sa va prezinte mai multe acte:
-actul de proprietate (contract de v/c, de donatie, certificat de mostenitor, dupa caz)
-cadastru, schita cadastrala, verificati sa corespunda schita cu realitatea, altfel veti umbla sa refaceti cadastrul
- certificat energetic
- extras de CF dpentru informare
- adeverinta de la asociatia de proprietari care sa confirme ca nu are datorii, atentie, listele de plata se afiseaza in general dupa 2 luni, trebuie sa conveniti sa si le plateasca, mai exista fond de rulment, il lasa sau si-l recupereaza, discutati cu administratorul asociatiei, sa nu existe cheltuieli care nu au fost inca introduse in liste, reabilitari, etc
- certifical fiscal de la primarie care sa confirme ca nu are datorii la impozite
Este de preferat sa faceti o promisiune bilaterala de v/c (antecontract) in care ii dati un avans sa isi plateasca ce datorii mai are pe unde le are dar trebuie sa fiti foarte atent ce contine antecontractul, in cazul in care nu va vrea sa mai incheie tranzactia, sa incheie si contractul de v/c trebuie sa prevedeti clauze privind restituirea dublului avansului, in caz contrar veti pierde avansul daca va razganditi.
Apelati la ajutorul unui avocat pentru incheierea antecontractului daca nu ati mai avut de-a face cu tranzactii imobiliare. Nu cumparati chiloti ci o casa!
Mulțumesc de sfat am sa apelez la serviciile unui avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai bine mergeți împreună, cu toate documentele la un birou notarial.
Din moment ce contractul de vânzare cumpărare va fi încheiat la notar, cred ca notarul e cel mai in masura sa aprecieze daca totul e in ordine, daca mai lipseste ceva si ce trebuie facut.
Presupunând că actele sunt in regula, contractul poate fi încheiat în câteva zile. Maximum o săptămână. Ca atare, parerea mea este să nu va încurcat cu nici un avans.
Orice bani trebuie dati doar dupa verificarea ATENTA a actelor la notar si DOAR pe baza de contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract notar alexandrasorina alexandrasorina Mâine urmează să încheiem la notar antecontractul cumpărării unui apartament. La ce aspecte ar trebui să fim atenţi? Ce ar trebui să verificăm şi ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare MariaBadeanu MariaBadeanu Buna ziua, Sunt in curs de achizitie a aunui imobil , iar firma ( societatea) cu care facem tranzactia solicita plata integrala a imobilului in baza unui ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament prin \\"prima casa\\" si actualul proprietar este in urmatoarea situatie: restante la intretinere (in jur de 10.000 ... (vezi toată discuția)