avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare

Buna ziua,

Sunt in curs de achizitie a aunui imobil , iar firma ( societatea) cu care facem tranzactia solicita plata integrala a imobilului in baza unui ante contract inainte de semnarea contractului de vanzare-cumparare de ambele parti . Domnii au spus ca ne pun la dispozitie toate documentele necasare in vederea verificarii.

Intrebarea mea este daca putem face plata conform solictarii fara ne asuma vreaun risc .
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 18:04, 19 Noiembrie 2015
Trebuie vazute clauzele antecontractului,ale contractului de vanzare-cumparare,situatia juridica a imobilului (cadastru,extras carte funciara,certificat fiscal).Mergeti la un notar ales de dvs. sa verifice actele.
Dacă faceți plata integrală a imobilului ce vă împiedică pe dvs și pe vânzători să încheiați un contract de vânzare-cumpărare, contract prin care se transmite dreptul de proprietate?
Prin încheierea unui antecontract nu se transmite dreptul de proprietate.
Fiți foarte atent și apelați la ajutorul unui avocat.
eu v-as sfatui sa nu platiti integral contravaloarea imobilului, daca se doreste incheierea unui antecontract.
platiti integral cand se incheie contractul de v-c propriu zis.
de regula, la incheierea antecontractului se palteste un avans de cateva mii de euro sau chiar mai putin, in nici un caz nu se plateste toata suma !
aveti mare grija !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul dreptului de proprietate sofrana sofrana Buna seara!Am si eu o intrebare,poate cineva ma ajuta;Daca se incheie un contract de V-C pt. un imobil la notar,se poate face transferul dreptului de ... (vezi toată discuția)
Cesiune antecontract imobil încă neîntabulat, dar achitat integral. se poate face asta plătindu-se doar un avans înainte de înscrierea în cf? slgf19 slgf19 Buna ziua, As dori sa achizitionez un imobil care momentan nu are CF scos. Imobilul este detinut momentan de o persoana care l-a platit integral ... (vezi toată discuția)
Promisiunea de vanzare, scrisa sau verbala cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda o suprafata mica de teren intr-o comuna. El s-a angajat in repetate randuri ca imi va vinde ... (vezi toată discuția)