avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Activitate heathcliff

Activitate heathcliff

Răspuns la discuția Autoturism dauna totala
Azi am primit banii de la [EDITAT], nu m-a mai interesat cat a fost valoarea de nou a autoturismului atat timp cat am fost relativ multumit de cat mi s-a oferit pe el. In urma unei conversatii cu un reprezentant ASF, mi s-a comunicat ca daca fac dovada casarii si o depun la dosar, mi se va deconta valoarea de piata a masinii, si anume 9.654 ron minus cat am luat de la Remat pe ea. M-am conformat si azi surpriza (neplacuta), in cont erau doar 7.240 ron. Am luat legatura cu [EDITAT], acum astept un raspuns de la ei, urmand probabil o noua sesizare catre ASF. Este normal sa mi se ofere doar 7.240 de euro in aceste conditii ?
Răspuns la discuția Autoturism dauna totala
Ok, cum trebuie sa procedez daca NU doresc sa pastrez epava? Oricum, nu pot scoate din ea nici 200 de euro (motor distrus, cutie de viteze distrusa, radiatoare distruse, tot ce tine de directie si de suspensie pe fata este distrus) Cand pot bifa sa nu ramana la mine sau unde trebuie sa o duc ?

Acesta este raspunsul pe care l-am primit de la asiguratorul RCA. Ce sa inteleg din acest mail? Cat voi primi?

"In urma analizarii documentelor depuse la dosar s-a ajuns la concluzia ca, auto este dauna totala din punct de vedere al Normei RCA – Ordinul nr. 23 / 2014.

Valoarea de piata a vehiculului este de 2.161 Euro  Am atasat raportul de evaluare din sistemul specializat DAT;
Valoare reala = 2.161 Euro x 4,4678 Lei / Euro = 9.654 Lei  cazul in care auto se repara si se face dovada cu acte finale (deviz si factura)  Plata catre unitatea reparatoare;
VMD = 75% x 9.654 Lei = 7.240 lei  cazul in care auto nu se repara si nu se face dovada cu acte  Plata catre proprietarul autoturismului;
Curs BNR la 05.03.2016 (data accident)  1 Euro = 4,4678 Lei;
"
Buna seara,

In data de 05.03.2016 am fost implicat intr-un accident rutier din care, printre altele, a rezultat dauna totala a autoturismului pe care il conduceam. Lasand la o parte aspectele de natura medicala pe care le-am suferit, compania de asigurari a soferului vinovat mi-a oferit o suma derizorie pe masina, mai exact 1.601 euro in conditiile in care pastrez epava sau 2.161 de euro daca aleg sa o repar. Reparatia masinii costa 31.140 ron la Ford, aproximativ 7.000 euro.

Evident ca nu am fost multumit, am cerut sa mi se recalculeze VMD a masinii. Mi s-a raspuns ca este imposibil acest lucru, fiiind suma maxima ce mi se poate oferi. Ulterior am facut o reclamatie online pe site-ul CSA. In prezent, dosarul este in solutionare la acestia, pentru a se stabili daca modalitatea de calcul este cea corecta (din pacate CSA sau ASF nu detin corp de control pentru a stabili valoarea de piata a autovehiculelor). Pe net, un autoturism identic cu al meu, ca nr. de km, dotari, chiar si culoare are o medie de pret de 3.500 euro +/- 500 euro in functie de starea acestuia.

In prezent, epava o am in curte. Nu repar masina, urmeaza sa o radiez si sa o duc la REMAT. Intrebarea mea este urmatoarea :

Dovada a radierii o pot depune la dosar pentru a incasa suma totala de 2.161 euro sau ma "multumesc" cu aproximativ 100 de euro cat mai pot scoate din epava si cei 1.600 euro pe care mi-i ofera asiguratorul ?

Va multumesc !
Multumesc pentru rasunsuri. Da, filmarea a fost facuta in cabinetul medical unde mi s-a interzis accesul de catre medic, nicidecum de catre pacientul care a insistat ca eu sa raman
Buna seara.

Incep sumar prin a va prezenta situatia intampinata de mine si iubita mea, impotriva medicului ei de familie. De la bun inceput mentionez ca nu suntem casatoriti.

In urma cu aproximativ 1,5 ani, am fost cu ea la medicul de familie, ea fiind minora la vremea respectiva. Nu am intrat cu ea in cabinetul medicului, nefiind tutore. Cand a iesit din cabinet, speriata, mi-a povestit ca medicul i-a spus ca va anunta politia si implicit parintii, dat fiind faptul ca umbla cu mine. Eu aveam 22 de ani la vremea respectiva, ea mai avea o luna pana la majorat. Parintii ei se cunosc cu ai mei si stiu de relatia noastra iar parintii nostri sunt de acord si ne sustin. Desi i-a sunat parintii, acestia au linistit-o pe doctorita, spunand ca au incredere in mine.

Pe 01.01.2015, a chemat ambulanta, acuzand dureri de stomac. Fiind suspecta de gastrita, a avut nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie pentru spital. Medicul a acuzat-o ca ascunde o sarcina, i-a dat bilet la ginecologie. Am trecut si peste situatia asta.

In urma cu o saptamana, mai exact luni, pe 26.01.2015 am fost la medicul de familie cu ea pentru o trimitere la spital. Miercuri, pe 28.01 a facut endoscopia, fiind necesara o analiza de sange, la medicul de familie. Dupa endoscopie, am fost inapoi la medic cu rezultatul. Mi s-a interzis accesul in cabinet de catre medic desi prietena mea dorea ca si eu sa intru, ea fiind o fire mai timida. Joi, pe 29.01 s-a dus sa faca analiza si fiind deja majora, i s-a comunicat sa aduca o adeverinta de la CASMB pentru a nu fi scoasa din sistemul medical (din spusele doctoritei, ulterior, am verificat si are dreptate). De asemenea, a cerut scutire medicala pentru scoala in zilele in care a lipsit. Nu i s-a dat pe motiv ca se pot da doar 3 pe an.

Intre timp, am cautat un alt medic de familie pentru transfer care ne-a spus ca e absurda treaba cu 3 scutiri pe an iar atata timp cat pacientul este de acord, oricine poate intra in cabinet cu el, la consultatie. Ne-a dat o fisa de transfer, pentru a merge la medicul initial sa o scoata din capitatie, incepand cu data de 03.02.2015.

Acum urmeaza PROBLEMA. Inarmat cu cele stiute + telefonul mobil, scos foarte putin din buzunar, si setat sa inregistreze video, am intrat cu iubita mea in cabinetul medicului. Imediat, foarte agresiv am fost dat afara. Am refuzat iar iubita mea a insistat ca eu sa raman. Mai rau s-a enervat asistenta, care a batut cu pumnul in masa si mi-a zis sa ies, ca este vorba despre relatia CONFIDENTIALA*** intre pacient si medic. Am ramas in cabinet, pentru ca prietena mea mi-a spus sa raman. I-a spus asistenta ca azi (03.02.2015) sa mearga SINGURA la CASMB si sa aduca acea adeverinta pentru ca ea i-a oferit 3 servicii medicale pe luna trecuta si nu isi poate incheia situatia. I-am spus ca o sa mergem in alta zi pentru ca in acea zi nu mai era timp. S-a enervat si mai tare. Atunci i-am dat foaia cu transferul sa o semneze. A REFUZAT !!!. Ulterior am plecat de la cabinet si am fost la medicul de familie la care s-a transferat pentru a depune o cerere catre Domnul Director al CASMB.

***desi spune ca este relatia confidentiala intre pacient si medic, desi pacienta este acum majora, atat asistenta cat si medicul i-au sunat parintii, acuzandu-ma pe mine ca le-am jignit, ca am fost neobrazat, ca sunt agresiv si am adus injurii. Parintii fetei ma stiu destul de bine incat sa nu le creada si dovada sta si filmarea unde atat audio cat si video este clar ca nu am ridicat macar vocea la niciuna dintre ele, medic sau asistenta, de asemenea nu le-am adresat injurii

Acum vin intrebarile :
Este legala filmarea cu camera ascunsa ?
Are vreo valoare in fata colegiului medicilor? Este execrabil caracterul medicului si al asistentei si nu vreau sa ramana asa. A ridicat tonul inclusiv la sora prietenei mele cat si la mama ei. Probabil ca mai sunt si alti pacienti in cazul nostru si aceasta pseudo-doctorita trebuie sa inceteze cu comportamentul ei.
Vreau sa merg mai departe cu filmarea catre colegiul medicilor. Poate fi o proba, aceasta filmare cu camera ascunsa?

Astept raspunsurile dvs., si in speranta ca nu v-am plictisit cu cat am scris (am vrut sa explic situatia cat mai pe scurt, desi mai sunt si alte aspecte negative), va multumesc !

Cu stima,
Cristi
Răspuns la discuția Vanzare auto !
Am inteles. Multumesc pentru raspuns, de azi voi incepe demersurile in acest sens !

Toate cele bune,
Cristian
Discuție Vanzare auto !
Buna seara. In luna iulie a.c. am gasit un autoturism pe un site de vanzari auto din Ro. Vanzatorul a fost de acord cu schimbul propus, cu autoturismul meu, ne-am intalnit a doua zi dupa ce l-am contactat telefonic si vazandu-ne unul celuilalt masinile, am mers mai departe la semnarea unui contract de v/c a unui autoturism. Fiind pentru prima oara cand vindeam practic o masina, nu am stiut ca pe spatele talonului trebuie completata rubrica "Instrainat catre...", urmand ulterior sa aflu acest lucru.

Am inteles ca se face o fisa de inmatriculare sau ceva de genul pentru a fi scoasa masina de la fiscalul meu, nefiind suficient acel contract (va rog sa ma corectati daca gresesc).

Surpriza insa, nu mai pot da de cumparator, la adresa din buletinul sau nu raspunde nimeni la usa, masina nu se afla in imprejurimile acelei locatii. Fiind plecat in vacanta, nu am incercat sa dau de el si nici nu am mai continuat vreun demers cu actele insa pentru a nu primi acasa vreo amenda, vreau sa pot radia acea masina de la fiscal si eventual din circulatie, de pe numele meu.

Intrebarile mele sunt :

1) Cu acest contract de v/c pot scoate masina de la fisc?
2) Dupa ce scot masina de la fiscal, impreuna cu o copie sau chiar cu contractul de v/c pot face o solicitare la serviciul de inmatriculari sa o radiez de pe numele meu?
3) Avand doar datele sale si semnatura sa, cum pot justifica in fata unui organ abilitat ca el este cumparatorul de drept al autoturismului?
4) Se poate rezolva aceasta situatie fara sa il dau in judecata pe cumparator?
5) Daca la punctul 2 raspunsul este "NU", pot declara autoturismul furat? Si daca da, el este prins in trafic si are partea sa de contract de v/c (sau nu), nu pot fi acuzat de fals in declaratii?

In asteptarea unui raspuns si in speranta ca am fost cat mai clar in cele exprimate, va multumesc !

Cu respect si consideratie,
Cristian !