avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare auto !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare auto !

Buna seara. In luna iulie a.c. am gasit un autoturism pe un site de vanzari auto din Ro. Vanzatorul a fost de acord cu schimbul propus, cu autoturismul meu, ne-am intalnit a doua zi dupa ce l-am contactat telefonic si vazandu-ne unul celuilalt masinile, am mers mai departe la semnarea unui contract de v/c a unui autoturism. Fiind pentru prima oara cand vindeam practic o masina, nu am stiut ca pe spatele talonului trebuie completata rubrica "Instrainat catre...", urmand ulterior sa aflu acest lucru.

Am inteles ca se face o fisa de inmatriculare sau ceva de genul pentru a fi scoasa masina de la fiscalul meu, nefiind suficient acel contract (va rog sa ma corectati daca gresesc).

Surpriza insa, nu mai pot da de cumparator, la adresa din buletinul sau nu raspunde nimeni la usa, masina nu se afla in imprejurimile acelei locatii. Fiind plecat in vacanta, nu am incercat sa dau de el si nici nu am mai continuat vreun demers cu actele insa pentru a nu primi acasa vreo amenda, vreau sa pot radia acea masina de la fiscal si eventual din circulatie, de pe numele meu.

Intrebarile mele sunt :

1) Cu acest contract de v/c pot scoate masina de la fisc?
2) Dupa ce scot masina de la fiscal, impreuna cu o copie sau chiar cu contractul de v/c pot face o solicitare la serviciul de inmatriculari sa o radiez de pe numele meu?
3) Avand doar datele sale si semnatura sa, cum pot justifica in fata unui organ abilitat ca el este cumparatorul de drept al autoturismului?
4) Se poate rezolva aceasta situatie fara sa il dau in judecata pe cumparator?
5) Daca la punctul 2 raspunsul este "NU", pot declara autoturismul furat? Si daca da, el este prins in trafic si are partea sa de contract de v/c (sau nu), nu pot fi acuzat de fals in declaratii?

In asteptarea unui raspuns si in speranta ca am fost cat mai clar in cele exprimate, va multumesc !

Cu respect si consideratie,
Cristian !
Cel mai recent răspuns: heathcliff , utilizator 07:44, 29 August 2014
vreau sa pot radia acea masina de la fiscal si eventual din circulatie, de pe numele meu.

Radierea din circulatie a unui bun mobil,se poate solicita numai in anumite situatii legal prevazute,este o masura ireversibila si reprezinta interzicerea circulatiei pe drumurile publice a respectivului auto
In speta dv,nu subzista conditiile legal prevazute pentru cererea de radiere din circulatie a bunului mobil
1-Termenul de finalizat procedura de achizitie auto este de 30 de zile de la data incheierii documentului de tranzactonare autovehicul
Puteti radia auto de pe rolul fiscal,fie prin actiune in instanta,fie incheind declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti bunul mobil in fapt si in drept ca urmare a instrainarii acestuia si probati tranzactia cu contractul de vanzare-cumparare
In baza declaratiei notariale si a cererii de radiere de pe rolul dv fiscal,autoritatea fiscala va dispune radierea auto din evidenta dv fiscala
2-Da
3-Contractul de vanzare cumparare dovedeste tranzactia auto
4-Da
5-Nu puteti declara autoturismul drept furat,avand in vedere ca detinatorul va proba tranzactia cu documentul incheiat de dv-poate solicita copie la unitatea emitenta
Nu este de preferat sa declarati autovehiculul furat,deoarece nu veti putea proba cum documententele auto=carte de identitate,talon,dublura chei se afla in posesia sa !
Am inteles. Multumesc pentru raspuns, de azi voi incepe demersurile in acest sens !

Toate cele bune,
Cristian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto rogilg_c4 rogilg_c4 Buna, Pot radia de la serviciul de inmatriculari auto si de la taxa si impozite, un autoturism vandut si neinmatriculat de cumparator, daca detin cartea ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism - contract de vanzare-cumparare furat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac in urmatoarea situatie: In 2011 am avut un accident rutier iar autoturismul a fost facut praf. In prima parte ... (vezi toată discuția)
Radiere masina. pavelsorescu pavelsorescu Buna ziua. Am vandut o masia acum 4ani prin contract de vanzare cumparare pe care cumparatorul nu a binevoit sa o inmatriculeze pe numele lui,i-am scris si pe ... (vezi toată discuția)