avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere autoturism - contract de vanzare-cumparare ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere autoturism - contract de vanzare-cumparare furat

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac in urmatoarea situatie:
In 2011 am avut un accident rutier iar autoturismul a fost facut praf. In prima parte a anului 2012, cand am constatat ca nu mai am ce face cu masina si ca m-ar fi costat mai mult reparatia decat cumpararea unei masini cu caracteristici similare, am vandut-o. A cumparat-o o persoana care spunea ca are un service. Am incheiat un contract de vanzare-cumparare, iar la nici o luna, spre ghinionul meu, mi-au fost furate mai multe bunuri, documente, bani, etc. Printre aceste lucruri mi-a fost furat si contractul de vanzare cumparare al masinii pe care il incheiasem eu cu cumparatorul masinii si il semnase si un martor. Un timp, datorita faptului ca am fost extrem de bulversata cu alte probleme, nu am realizat ca mi s-a furat si acest contract. Zilele trecute am fost la primarie si am vazut, la impozite si taxe ca persoana care trebuia sa mearga sa treaca masina pe numele lui, nu a facut acest lucru. Am incercat sa dau peste persoana care a cumparat masina, dar nu stiu cum sa fac acest lucru intrucat nu stiu cine e iar persoana care a intermediat aceasta tranzactie este plecat din tara.
In aceste conditii, am fost peste tot si am intrebat. De la politie mi s-a spus ca se poate radia la cerere insa nu si fiscal.
Ce ma sfatuiti sa fac?

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:54, 5 August 2013
1-Exista varianta sa obtineti de la unitatea unde ati incheiat contractul de vanzare-cumparare copie a primului document
In baza acestuia autoritatea fiscala poate dispune radierea auto de pe rolul dvs fiscal
2-Exista varianta sa realizati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt bunul auto urmare instrainarii acestuia
In baza declaratiei notariale si a cererii de radiere la cerere din partea proprietarului,
autoritatea fiscala poate dispune radierea auto de pe rolul dvs fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism - contract de vanzare-cumparare furat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac in urmatoarea situatie: In 2011 am avut un accident rutier iar autoturismul a fost facut praf. In prima parte ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fara acte brebanmarius brebanmarius Buna,am vandut un autoturism pe baza unui contract de vanzare-cumparare,de mana,semnat de un martor. Persoana careia am vandut (anul trecut),nu doreste sa se ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala auto aum300 aum300 In anul 2001 am instrainat cu act de mana un autoturism pentru care am platit impozit.....,cum pot radia auto tinand cont ca nu mai detin nici un document si ... (vezi toată discuția)