Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Zilele trecute, gospodarul blocului mi-a spus ca la vara ar dori sa se schimbe tevile comune de la calorifere, din apartamente.
Eu nu as dori sa-mi schime aceste tevi din apartament, deoarece sunt singura si cu probleme mari de sanatate (persoana cu handicap) si ar insemna un deranj mult prea mare si nu pot sa fac fata acestei situatii.
Mentionez ca mi-am facut mobila de comanada, care acopera aceste tevi si ar insemna demontarea mobilei.
Intrebarea mea este daca se poate sa ma oblige, sa accept inlocuirea acestor tevi.
Multumesc anticipat,
Carina
@Paraslica
Atata timp, cat nu au toti locatarii contracte individuale pentru gaze, atunci nu am de ce sa-mi fac eu. Pe de alta parte, din facturile pentru caldura, reiese ca eu de ani de zile, nu mai folosesc caloriferul de la bucatarie. Asa ca daca il desfiintez sau nu, eu tot nu-l folosesc. Doresc, sa fac un dulap de bucatarie, pe locul caloriferului si sa nu mai platesc citirea repartitorului respectiv.
@Paraslica
Multumesc pentru raspuns si solutia recomandata. =D> Asa am sa procedez. Mentionez, ca nu folosesc aragazul pentru a face caldura (sunt constienta ca este si periculos); sunt foarte pasionata de gastronomie si oricum il folosesc pentru asta. Pe de alta parte, iarna, factura comuna de gaze creste f. mult, deci sunt multi care folosesc aragazul pe post de sursa de caldura. Stiu despre plata caldurii pentru partile comune.
@elga50
Multumesc pentru raspunsul la subiect. Repartitoare am.
@Poparlan
Am nevoie de raspunsuri concrete, bazate pe norme sau legi, nu de unele rautacioase, dupa cum ii convine fiecaruia. NICI UN LOCATAR DIN BLOC, CARE AU DESFIINTAT CATE UN CALORIFER, NU ARE APROBARE DE LA RADET. De ce mi-ar trebui mie? Imi pare rau, ca am ales sa scriu aici, crezand ca oamenii sunt de buna-credinta si impartiali. Se pare ca, am aspiratii prea mari... Am sa ma interesez la ANRSC si acolo sper sa aflu, un raspuns avizat.
@poparlan
Nu asta voiam sa stiu! REPET: au mai fost desfiintate si alte calorifere din bloc. Pe ceilalti nu i-a interesat destabilizarea sistemului sau alte probleme de acest gen. Oricum de ani de zile nu mai deschid acest calorifer, pentru ca nu prea degaja multa caldura.
@Thran,
Nu ma ajuta cu nimic raspunsul dumneavoastra!
(Mesaj editat de moderator - atac la persoana)
Multumesc Elidor. Din pacate, firma care gestioneaza repartitoarele, mi-a spus ca nu mi-l mai ia in calcul (pentru citirea repartitorului repectiv: 10/luna), decat daca le transmit o aprobare, ori de la RADET ori de la Asociatia de proprietari. Ceea ce nu stiu inca, este daca aceaste aprobari sunt obligatorii (reglementate de norme sau vreo lege). Ma gandesc, sa ma interesez si la ANRSC.
Fara suparare, ynocentta, dar am scris clar ca doresc sa desfiintez caloriferul, nu sa-l inlocuiesc. Sigur, RADET nu aproba desfiintarea unui calorifer? As dori, un raspuns la subiect.
Multumesc, Adriantot.