avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintare calorifer bucatarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintare calorifer bucatarie

Buna seara! Doresc sa-mi desfiintez caroriferul cu repartitor de la bucatarie, deoarece este tip placa (nu degaja multa caldura) si imi redecorez bucataria, folosind si spatiul acela pentru un dulap. Imi trebuie aprobare? Mentionez ca mai multe persoane din bloc, au facut diverse desfriintari de calorifere si nu au luat nici o aprobare. Am telefonat la firma care ne-a montat repartitoarele acum 6 ani si mi-au spus ca imi trebuie aprobare de la RADET sau de la Asociatia de proprietari. Va rog, sa ma lamuriti si mine. Multumesc anticipat.
Daca intentionati sa desfiintati,sa va debransati numai cu caloriferul de la bucatarie de la reteaua centralizata,nu se accepta de catre furnizorul de utilitati debransare partiala
Daca intentionati inlocuirea si repozitionarea caloriferului se poate realiza fara aprobari ,in conditiile in care noul calorifer aceleasi caracteristici ca si caloriferul prevazut in proiectul initial
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
ynocentta, utilizator
Faceti o solicitare catre presedintele asociatiei de proprietari prin care-l instiintati ca vreti sa desfiintati acel calorifer si-i cereti acordu in acest sens, aratand ca mai nsunt si alti vecini care si-au desfiintat acel calorifer.
Presedintele va poate da acordul conditii asemanatoare cu ale celorlalti vecini.
Fara suparare, ynocentta, dar am scris clar ca doresc sa desfiintez caloriferul, nu sa-l inlocuiesc. Sigur, RADET nu aproba desfiintarea unui calorifer? As dori, un raspuns la subiect.

Multumesc, Adriantot.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 August 2014
Adriantot, moderator
Buna ziua, eu nu sunt consultant, dar pot sa va impartasesc din experienta mea de presedinta. In blocul in care locuiesc sunt apartamente care au desfiintat caloriferul din bucatarie, nu au cerut aprobare de la presedinta, ci au raportat direct firmei care gestioneaza repartitoarele, pentru a nu mai fi calculat respectivul consum. Si cred ca ei au facut si blindajul(in cazul in care se pastreaza caloriferul, ca obiect fizic) Doar ca aceasta operatie trebuie sa o faceti pana nu se incarca instalatia de catre RADET.
Multumesc Elidor. Din pacate, firma care gestioneaza repartitoarele, mi-a spus ca nu mi-l mai ia in calcul (pentru citirea repartitorului repectiv: 10/luna), decat daca le transmit o aprobare, ori de la RADET ori de la Asociatia de proprietari. Ceea ce nu stiu inca, este daca aceaste aprobari sunt obligatorii (reglementate de norme sau vreo lege). Ma gandesc, sa ma interesez si la ANRSC.

Alte discuții în legătură

Alte solutii legale pentru a nu mai plati un nou repartitor montat pe un calorifer care este oprit de la robinetul termostat sesa10 sesa10 Va rog, care sunt alternativele legale in cazul defectarii unui repartitor, pentru a nu mai fi nevoita sa platesc un seviciu de care nu am beneficiat ? Suma ... (vezi toată discuția)
Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Debransare teava comuna caldura fara acordul tuturor proprietarilor ap1976 ap1976 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti, sector 2. Asociatia de proprietari / vecinii intentioneaza sa debranseze/inchida teava comuna de caldura la ... (vezi toată discuția)