avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare teava comuna caldura fara acordul tuturor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare teava comuna caldura fara acordul tuturor proprietarilor

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti, sector 2. Asociatia de proprietari / vecinii intentioneaza sa debranseze/inchida teava comuna de caldura la baie si, respectiv bucatarie in ideea de a nu mai avea cheltuielile comune generate de trecerea acesteia prin apartamentul lor si de a nu mai achita contravaloarea citirii repartitoarelor pentru caloriferele din baie, respectiv bucatarie.
Personal nu sunt de acord cu aceasta masura si, avand in vedere ca intreg blocul are repartitoare de caldura la fiecare calorifer, am dreptul sa-mi aleg cata caldura sa primesc in baie si, respectiv bucatarie, prin reglarea repartitorului. Imi asum evident, in acest context, partea comuna a platii generata de trecerea tevii prin apartamentul meu si citirea repartitorului. La fel, ceilalti proprietari au dreptul sa se debranseze individual sau sa-si inchida caloriferele platind insa in continuare celelalte parti comune asa cum, din pacate, prevede legislatia actuala.
Va rog sa aveti amabilitatea de a ma informa daca din punct de vedere legal asociatia poate continua acest demers fara acordul meu?
Consider ca-mi este ingradit dreptul la caldura fara a primi in schimb o solutie alternativa.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alexandru
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 15:23, 27 Septembrie 2012
avand in vedere ca instalatia a supra se intentioneaza a se opera modificari,reprezinta instalatie parte comuna,conform disp
art 11*2 din L nr 230/2007 Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia partii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari

Avand in vedere interesul de modificare si de interventie asupra instalatiei de alimentare cu agent termic in situatia unui condominiu alimentat in sistem centralizat este obligatoriu necesar acordul furnizorului de utilitati agent termic
In situatia in care se executa interventia de debransare partiala de la instalatia de alimentare cu agent termic ,suplimentar interventii distincte la nivelul fiecarei proprietati, va fi necesar o reechilibrare a intregului sistem din cadrul asociatiei de proprietari
Nu pot sa renunte la partea comuna atata timp cat dumneavoastra doriti sa primiti agent termic, nu au baza legala .
Cine nu doreste calorifer in baie si bucatarie, poate sa faca o cerere care sa fie aprobata de asociatie si de catre cei de la RADET, acestia vin si fac debransarea si sigileaza instalatia.
Cu adeverinta de la RADET merg la cei care fac calculul repartitoarelor si renunta la citirea acestora.
Legea calitatii in constructii, nr. 10/1995 (art. 18) si Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii prevad conditiile in care se pot face modificari/debransari ale instalatiilor. Au nevoie de autorizatie de desfiintare (si documentatie tehnica), pe care au nu vad cum ar putea sa o obtina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Alte solutii legale pentru a nu mai plati un nou repartitor montat pe un calorifer care este oprit de la robinetul termostat sesa10 sesa10 Va rog, care sunt alternativele legale in cazul defectarii unui repartitor, pentru a nu mai fi nevoita sa platesc un seviciu de care nu am beneficiat ? Suma ... (vezi toată discuția)