buna ziua . detin un teren intravilan din anul 2006 si doresc sa il vand prin contract notarial acum in 2015 ; intrebarea mea este daca eu realizez aceasta tranzactie va trebui sa platesc tva ca persoana fizica? ( mentionez caci nu depasesc plafonul de 65000 euro ) in anul 2014 eu am mai realizat tranzactii imobiliare , dar nu am depasit plafonul de 65000 euro (.anul fiscal ce inseamna ? an calendaristic, adica din 1 ianuarie pana in 31 decembrie ?)cate tranzactii imobiliare poti efectua in decursul unui an ????? va multumesc mult.
buna ziua. sunt persoana fizica detin un teren din anul 2006 , iar acum asi dori sa-l vand prin contract notarial.Intrebarea mea este daca eu il vand in anul acesta va trebui sa platesc tva ????? ( nu depaseste valoarea de 65000 euro cat e plafonul)
MENTIONEZ CA ANUL TRECUT ,RESPECTIV 2014 AM MAI REALIZAT TRANZACTII IMOBILIARE DAR NU AM DEPASIT PLAFONUL DE 65000 EURO.
VA TREBUI SA PLATESC TVA SAU NU LA TRANZACTIA DIN 2015?????????
AN FISCAL CE INSEAMNA ??? ( AN CALENDARISTIC DE LA 1 IANUARIE PANA LA 31 DECEMBRIE) ????:)) VA MULTUMESC MULT.
Ma numesc Holhos Ramona.
Mentionez ca am depus actele pentru somaj, am primit carnetul de somaj, dar dupa 2 saptamani am fost sunata de la somaj ca nu ma mai incadrez pentru a beneficia de somaj, deoarece realizez venituri din chirii.
Specific ca am un venit brut de 6600 ron din care platesc impozitul de 16% la finante., in jur de 1000 ron.
Venitul lunar nu trebuie sa depaseasca 1 ISR = 500 ron.
Intrebarea mea este din care venit se calculeaza, din venitul de 6600 ron sau 5600 ron dupa ce am platit impozitul?
Doamna de la somaj a spus ca se scade impozitul si atunci ma incadrez dar apoi seful dansei a zis ca nu se scade impozitul din venit si nu ma mai incadrez.
As dori sa-mi dati un raspuns urgent.