avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cumul indemnizatie de somaj cu venituri din chirii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cumul indemnizatie de somaj cu venituri din chirii

Buna ziua,

Ma numesc Holhos Ramona.
Mentionez ca am depus actele pentru somaj, am primit carnetul de somaj, dar dupa 2 saptamani am fost sunata de la somaj ca nu ma mai incadrez pentru a beneficia de somaj, deoarece realizez venituri din chirii.
Specific ca am un venit brut de 6600 ron din care platesc impozitul de 16% la finante., in jur de 1000 ron.
Venitul lunar nu trebuie sa depaseasca 1 ISR = 500 ron.
Intrebarea mea este din care venit se calculeaza, din venitul de 6600 ron sau 5600 ron dupa ce am platit impozitul?
Doamna de la somaj a spus ca se scade impozitul si atunci ma incadrez dar apoi seful dansei a zis ca nu se scade impozitul din venit si nu ma mai incadrez.
As dori sa-mi dati un raspuns urgent.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:49, 1 Septembrie 2014
1. - Nu ma scrieti exclusiv cu majuscule, este foatre greu de citit si s-ar putea sa nu primiti raspuns.
- Acum am corectat eu dar pe viitor scrieti cu litere mari numai acolo unde este cazul: la inceput de rand, de paragraf, dupa punct etc.

2. - Legea nu specifica cele fel de venit sa fie cel din chirii (brut sau net).
- Daca nu se specifica atunci se considera ca este venit brut.

3. Pentru un raspuns oficial puneti intrebarea la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire ajutor somaj ContSters301096 ContSters301096 Buna ziua, Am o problema si as dori cateva sfaturi, in octombrie 2011 mi-am deschis un depozit la termen pe care l-am inchis anul acesta. In februarie 2014 ... (vezi toată discuția)
Reluarea in plata a venitului de completare ciubix ciubix Ma confrunt cu urmatoarea situatie.In perioada acordarii venitului de completare cf OUG 36/2013 m-am angajat la o societate cu CIM pe perioada determinata .Am ... (vezi toată discuția)
Delegatie ramona2008 ramona2008 Am si eu o intrebare in legatura cu delegatiile, daca un angajat a fost plecat in delegatie 3 zile, cum se procedeaza la calculul salariului? Diurna primita de ... (vezi toată discuția)