Ma confrunt cu urmatoarea situatie.In perioada acordarii venitului de completare cf OUG 36/2013 m-am angajat la o societate cu CIM pe perioada determinata .Am lucrat 2 saptamani si din cauza unor noxe care mi-au afectat sanatatea am solicitat un alt loc de munca nu mi s-a oferit si mi s-a spus ca se face o notificare care sa nu ma afecteze la venit dar s-a finalizat cu art 55 lit b. In ce conditii pot relua in plata venitul de completare integral ,nu 50%.Multumesc.
Art. 12 din OUG 36/2013
(1) Persoanele care se reincadreaza in munca beneficiaza de 50% din venitul lunar de completare in urmatoarele situatii:
a) daca in perioada acordarii venitului de completare prevazut la art. 8 alin. (2) se incadreaza in munca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, la alti operatori economici decat cei de la care au fost disponibilizati, beneficiaza de plati, pana la expirarea perioadei prevazute la art. 8 alin. (2), in functie de suspendarea sau incetarea platii indemnizatiei de somaj;
b) daca in perioada acordarii venitului de completare prevazuta la art. 8 alin. (2) se incadreaza in munca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, la operatorii economici de la care au fost disponibilizati, pana la expirarea perioadei preazute la art. 8 alin. (2), daca la data incadrarii operatorii economici respectivi nu mai au capital majoritar de stat.
(2) In situatiile prevazute la Alin. (1), venitul lunar de completare reglementat de acest alineat se acorda numai pe perioada lucrata, iar ulterior acestei perioade se reia in plata, dupa caz, in conditiile prevazute la art. 8 alin. (1) sau la art. 8 alin. (3), pana la expirarea perioadei prevazute la art. 8 alin. (2).
...
Incetarea c.i.m. cu art.55 lit.b C.mun. nu va da posibilitatea de a beneficia de somaj si , prin urmare, persoanele care nu indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru stabilirea indemnizatiei de somaj nu beneficiaza de venit lunar de completare.
Insa puteti intreba, mai bine , la ANOFM - Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă :
Email de contact: anofm@anofm.ro
Am terminat somajul in luna august 2015,apoi venit de completare pana in august 2016,am lucrat cu CIM perioada determinata in perioada 05.01-19.01.2016,incetat CIM cf art 55 lit b,primit decizie 26.01.2016.Se poate relua acest venit de completare in cuantum de 100%,50%,in ce conditii ca se interpreteaza textul OUG 36/2013 si nu stiu cum sa procedez.