avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Delegatie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Delegatie

Am si eu o intrebare in legatura cu delegatiile, daca un angajat a fost plecat in delegatie 3 zile, cum se procedeaza la calculul salariului? Diurna primita de angajat se adauga salariului brut din care se platesc contributiile de catre angajator si angajat, sau nu se specifica pe statul de plata diurna? Nu stiu cum se procedeaza ca nu am lucrat niciodata cu Delegatii, diurne ... va rog daca se poate sa imi dati si un suport legal.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 07:48, 24 Iulie 2009
Diurna nu face parte din veniturile salariale.( nu se trece in stat)
Valoarea diurnei nu este limitata de legislatie, dar este limitata ca deductibilitate la 2,5x diurna la institutiile bugetare.
Multumesc de raspuns!
Mai am o intrebare, daca ma puteti ajuta, pentru a calcula venitul net se scad din venitul vrut: contributia CASS, CAS, Somaj, pensie pilon 3 si se scade si cotizatiaq sindicala? Nu stiu exact ce si cum se procedeaza cu cotizatia sindicala ... nu stiu pe unde sa o incadrez. Va rog sa ma ajutati.
Multumesc anticipat
Pentru a calcula venitul net se scad din venitul brut toate contributiile si impozitele.
Pentru a calcula venitul net impozabil (baza de calcul pt impozitul pe salar) se scad CASS, CAS, Somaj, Deduceri personale; cotizatia de sindicat si pensia pilon 3 (limitat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicerea retinerii cotizatiei pentru sindicat pe statul de plata...legal? arhontele arhontele 1.Are dreptul Ministerul sa intervina in raportul juridic dintre un angajat si angajator pentru a interzice retinerea cotizatiei sindicale? 2.Codul Fiscal nu ... (vezi toată discuția)
Pensii fac. platite de angajator celineceline celineceline Se platesc contributii CAS, CASS și Somaj pentru contributiile la pilonul III achitate de anagajator in numele angajatului ? (vezi toată discuția)
Calcul impozit salarii dantemircea dantemircea Buna seara pentru un salariu brut pe jumatate de norma valabil in 2012 de 360lei,cu un copil minor in intretinere care sunt deducerile si cat se plateste ... (vezi toată discuția)