Sa inteleg ca dupa noul cod penal orice sofer poate face orice abatere de la lege daca victima NU sta cel putin 90 zile in spital in afara de cele 3 luni de suspendarea permisului nu va primi nici o pedeapsa. Credeti ma si eu sunt sofer de 20 ani dar si parinte . Multumesc.
Buna ziua,
La inceputul lunii August fiica mea ( pieton fiind ) a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul depasind pe contrasens tranvaiul in statie fara refugiu a demarat si a lovit o, a incercat sa fuga de la locul accidentului , l-a oprit lumea , a fost chemata ambulanta copilul a stat 20 zile in gips cu piciorul ( a scapat decat cu dislocare de glezna si laba piciorului drept fisurata in mai multe locuri ) , dosarul se afla la parchet. Soferul are cam 20 ani am inteles ca a ramas fara carnet 90 zile si cam atat nici macar nu a venit sa isi ceara scuze nu mai zic sa se intereseze de starea copilului . Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut pentru a raspunde si din punct de vedere material si moral deoarece suspendarea carnetului pentru 90 zile este o pedeapsa prea usoara .
Mentionez , copilul era pe trecere de pietoni iar el a depasit tranvaiul pe contrasens.