In ce masura emailul de serviciu este acceptat ca dovada in instanta pentru a proba o perioada lunga in care angajatul a prestat o a doua functie fara ca pentru aceasta din urma angajatorul sa-i faca acte de munca si sa-i ofere un salariu ? Dar inregistrarile audio efectuate cu telefonul mobil in care directorul ii cere in mod expres angajatului efectuarea celei de-a doua functii ? Multumesc anticipat.
Am lucrat doua luni si 5 zile la un angajator care era foarte "promitator" la inceputul colaborarii. Totul s-a dovedit a fi o mizerie si timp pierdut. Am plecat prin demisie. Perioada lucrata: septembrie, octombrie si 5 zile din noiembrie.
Care e problema ?
Angajatorul nu-mi recunoaste a 5-a zi de munca si nu doreste sa mi-o plateasca, desi in demisie am precizat clar care e ultima zi de munca. In a 5-a zi m-am prezentat la program, am trimis emailuri de serviciu, am predat ce aveam in dotare etc. Mai mult, pe luna noiembrie nu mi s-au dat nici cele 5 bonuri de masa aferente, zicand ca mi le-au dat anticipat cu o luna inainte, ceea ce nu a fost adevarat. De asemenea, nu mi-au eliberat Adeverinta de lichidare. Am ceut pe email socoteala si am primit raspunsuri neprofesioniste, clar in favoarea angajatorului. As putea sa cer un document cu privire la modul de calcul al salariului, repectiv al situatili bonurilor de masa ? Am acest drept ? Cum ar trebui sa procedez ? Multumesc!
In 2009 am cumparat un teren intavilan agricol in Ilfov. la acea data, vanzatorul mi-a prezentat un lot de 500 mp la cca 100 de metri de utilitati (gaze si curent). Era prin ianuarie, ger afra, zapada. Am rugat vanzatorul sa mergem pe terenul in cauza ca sa-l vad mai bine. Am fost si mi-a arat terenul - asta e, de aici si pana aici. L-am crezut om serios si am cazut de acord. Am cumparat terenul in urmatoarea saptamana. Peste 8 luni am revizitat terenul in cauza, cand ce sa vezi, mare surpriza! Terenul era imprejmuit cu un gard. Motivul ? Terenul prezentat inante de vanzare era al unui alt proprietar, iar terenul vandut mie era cu 500 mai departe de locul prezentat. Mentioneaz ca actele prezentate la vanzare nu contineau un orofotoplan, iar notarul nu a mentionat nimic despre acest document, desi i-am cerut un document similar care sa-mi arate pozita corecta a terenului. In concluzie, am cumparat un teren care se afla mult mai departe de locul indicat la momentul vanzarii, din schita cadastrala nereiesind distanta pana la utilitati (100 m asa cum vanzatorul a prezentat eroant si intentionat). Astfel, consider ca mi-au fost ascunse informatii atat de catre vanzator, dar mai ales de catre notar care mi-ar fi facut un bine daca ar fi oprit tranzactia, invocand lipsa ortofotoplanului, la dosarul vanzatorului, atunci cand am cerut indicarea locatiei terenului. Ce mai pot face sa-mi recuperez banii pierduti, terenul fiind total inutilizabil si prost plasat ? Data fiind situatia, mai pot recupera prejudiciul ? Putem discuta de dol in acest caz ? Un raspuns de buna-credinta m-ar ajuta! Multumesc anticipat!