Buna seara si multumesc pentru raspuns!
Alta zi la munca, aceleasi probleme.
Am ajuns la magazin astazi, toate bune si frumoase comportament normal. Am facut tot posibilul sa imi fac treaba cat mai bine, am avorbit cu clientii i-am informat pe toti etc.
Asistent Managerul m-a trimis in stand-by sa asez incaltamintea ... dupa terminarea acesteia mi-a spus sa ajut o colega care e la sortat. Am facut exact ce mi s-a cerut. La ora 12 am iesit in pauza de masa, iar dupa aceasta a am fost trimis sa inlocuiesc cativa colegi pentru a intra si ei in pauza. Dupa terminarea pauzelor am intrat inapoi la sortat, iar cu o ora si 20 de min. inainte de terminarea programului as. managerul a venit la mine spunadu-mi sa las tot ce am sortat si pana la sfarsitul programului sa sortez 3 saci pentru ca asta e target-ul meu din acea zi. Zis si facut! Cu 5 min inaintea programului am terminat cei 3 saci. Ii comunic ca am terminat si imi spune ca sa asez ce sortasem inainte de cei 3 saci. In cele 5 min. ramase am reusit sa asez doar jumatate, dupa care imi zice sa le las asa ca s-a terminat programul. Pana sa plecam acasa ma cheama in Birou si imi pune in fata alt avertisment scris exact asa:
"Decizia nr. ... / ......
Ca urmare a referatului din data de 07.09.2014 inregistrat cu numarul ...... de sesizare a conducerii "///////////////////",de catre "///////////////////" si de catre ........, cu privire la saravsirea de catre salariatul/a "///////////////////" a urmatoarei abateri disciplinare .........
In temeiul dispozitiilor art. 248 alin (1) lit. a) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii si potrivit prevederilor Regulamentului intern al "///////////////////" , reprezentant legal
DECIDE:
Art1. (1) - (1) Dna/dl "///////////////////" avand functia de LUCRATOR COMERCIAL in cadrul "///////////////////" se sanctioneaza disciplinar cu avertisment scris.
Art. 2. (1) Motivul de fapt al sanctionarii disciplinare il constituie neindeplinirea atributiilor de serviciu/nerespectarea normelor de conduita in unitate, si anume:
(2) Imprejurarile in care fapta a fost savarsita sunt urmatoarele:
(3) Gradul de vinovatie a salariatului:
(4) Consecintele abaterii disciplinare sunt urmatoarele:
(5) In stabilirea sanctiunii disciplinare au fost avute in vedere comportarea generala in serviciu a salariatului si lipsa/eventualele sanctiuni disciplinare suferite anterior de catre acesta.
Art. 3.Temeiul de drept al aplicarii sanctiunii disciplinare il constituie art. 248 alin. (1) lit. a) din Codul muncii.
Art. 4. Prezenta decizie se poate contesta in termen de 30 de zile de la data comunicarii la Truibunalul in raza caruia isi are domiciliul salariatul/a.
Art. 5 (1) Compartimentul Resurse Umane si Contabilitate vor aduce la indeplinire prevederile prezentei decizii.
(2) Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.
ANGAJATOR
Data comunicarii: 07.09.2014
Semnaturi de luare la cunostinta: ................ "
"///////////////////" - nu le-am afista din motive de confidentialitate
".................." - spatii necompletate
Averismentul a venit insotit de un referat :
REFERAT PRIVIND SAVARSIREA UNEI ABATERI DISCIPLINARE
In atentia dlui ................................................(1)
Subsemnatul "///////////////////" in calitate de ASISTENT MANAGER, in virtutea atributiilor stabilite prin fisa postului va aduc la cunostinta urmatoarele:
In data de 07.09.2014, la orele 18 verificand modul de indeplinire a atributiilor de serviciu ale salariatului/ei "///////////////////" am constatat urmatoarelle:
1. PREGATESTE SI SORTEAZA MARFA PENTRU EXPUNERE IN TIMP UTIL
2.
3.
-Prin faptele sale, salariatul/a a incalcat urmatoarele dispozitii: NERESPECTAREA FISEI DE POST
-Faptele au fost savarsite in urmatoarele imprejurari: ......... si au produs urmatoarele consecinte: NEATINGEREA NUMARULUI DE KG. PRODUPUSE PE ZIUA DE AZI
Fata de cele relatate mai sus, va rog sa dispuneti masurile pe care le considerati corespunzatoare.
Data: 07.09.2014
Semnatura" "//////////////////////"
Acest avertisment nu este un abuz? Deoarece ei mi-au limitat timpul pentru a nu putea termina, plus ca acea colega a sortat toata ziua 16 saci in 8 ore de lucru pe cand eu am sortat 8 saci in 3 ore.
Al doilea avertisment in 2 zile? Mi se pare absurd si fara pic de respect fata de angajat. Inteleg ca vrea sa ma dea afara la 3 avertismente, dar chiar asa pe fata?
Exact cum l-am copiat aici, asa am fost pus sa-l semnez. Nu am vrut sa semnez si mi s-a spus ca il va trimite la RESURSE UMANE si de acolo il voi primii acasa.
Ce pot face in acest caz? Avertismentul este valabil daca este completat asa? Daca da, am vreo sansa sa casting contestatia in instanta?
Asistent Managerul mi-a dat o copie xerox a acestui avertisment si a referatului. Ma pot ajuta ca probe daca fac contestatie? (deoarece nici macar ce abatere am avut nu scria pe avertisment si ma puneau sa il semnez"
Multumesc! si astept u raspuns din partea voasta.