avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare si Abuz
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare si Abuz

Buna seara, de ceva timp prietena mea s-a reimprietenit cu o foata colega de a ei.
Aceasta prietena nu se intelege deloc cu familia ei. Dupa ceva timp ne-a invitat la ea acasa sa ii cunoastem parinti. Toate bune si frumoase pana cand a inceput sa o sune pe prietena mea ca fata lui pleaca noaptea de acasa si ca e vina prietenei mele. Tin sa precizez ca aceste lucruri se intamplau si inainte sa iasa prietena mea cu ea si plus de asta prietena mea nu iese dupa ora 9 afara ... doar daca este cu mine si iesim undeva si doar dupa ce ii informam pe parintii ei. Acum vreo 2 sapt. Aceasta asa zisa prietena a fugit de acasa la un baiat, prietena mea a vrut sa o ajute spunand tatalui ei ca nu il cunoaste ( noi l-am vazut de 2 ori: in ziua in care a fugit de acasa si la cateva zile dupa). Dupa 1 saptamana de stat la acel baiat... iubita mea era cu un cuplu afara si sunand.o "prietena ei" a inceput sa planga ca ea numai vrea sa stea acolo, ca acel baiat o bate, o tine nemancata, o pune sa faca videochat si sa se culce si cu prietenul sau, dar ca nu vrea nici sa se duca acasa. Acest cuplu s.a oferit sa o tina la ei cateva zile si ascunzand tataului ei ca nu stie unde sta si cu cine. A2a zi tatal sau a aflat pentru ca era ruda cu respectivul cuplu, a fost si a dus-o acasa. Tin sa precizez ca prietena mea si prietena ei sunt minore, ambele au 16 ani, eu 21. 
Ieri tatal fetei a sunat-o pe prietena mea cerand sa ne intalnim la o carciuma. Eu am fost de acord sa mergem si sa clarificam odata pentru todeauna situatia. 

Cand am ajuns acolo era la masa cu doi prieteni unul dintre ei recomandandu-se ca e comisar la secria 19 si fluturand o legitimatie rapid. Eu am zis ca este ok ... vor sa rezolvam treburile cu fata dansului, dar oamenii tot spuneau ca ne duc la puscarie in seara asta , ca ne baga la arest... si ei defapt mancau si beau alcool in acea carciuma. Eu ii tot intrebam de ce? Si pe ce baza ei imi ziceau ca vb legal si ca acum suntem asa deoarece purtam doar o discutie amicala pana maine cand incep ancheta. Ei au incercat sa faca o regie pentru intimidare cred. Ne-au cerut buletinele , le-au facut poze le-am explicat toata situatia ca noi nu avem nici o vina si tot nu intelegeau. Acum comisarul acela a cerut sa vb cu prietena mea in privat...iesind cu ea afara din restaurant. Acolo acesta a intrebat.o daca are 3000€, ba 500 , sau daca nu are sa mearga cu el cu masina sa se plimbe ca ii pare draguta si sa o lase pe ea in pace si sa ma "infunde" pe mine ca domne noi facem traffic de minori, etc. Prietena mea s.a panicat si a inceput sa planga. Dupa vreo 15 min au intrat inapoi in restaurant si vazand ca nu i-a mers cu ea ma ameninta ca cheama echipaj sa ma duca la jilava daca mai comentez (comentat in sensul ca ii spuneam sa nu ma mai acuze fara nici o baza doar ca asa ii vine lui de la bautura). Dupa cateva diacutii in care tatal fetei si cealalta persoana au inteles cum sta treaba si ca doar a incercat sa o ajute ca o prietena, iar ca fost ei iubit este cel care a fost savarsit fapte penale nu noi.

1.Daca tatal fetei depune plangere ce se poate intampla?
2. Ce pot face cu domnul comisar care a cerut mita si faviruri sexuale si si-a folosit atributiile de serviu in afara programului si band alcool cerand sa ne legitimam, sa ne faca poze la buletine, sa ne filmeze dand declaratii si sa scrie. Declaratii nu am acrisvrut sa scriu dar a inregiatrat.o pe prietena mea spundand ce stia ca ii facea acel baiat fetei din spusele ei. (Problema este ca din cauza stresului nu am retinut numele dansului, doar ca e comisar si secria de politie, plus ca il pot recunoaste) .
3. Ce sfaturi imi mai dati?

Am mai postat o data acelasi subiect dar incomplet, si nu am gasit cum sa modific sau sa scriu in acelasi topic. Rog un moderator sa stearga celelalt topic. Va multumesc si va doresc o zi buna astept raspunsuri.

P.S. Am vorbit cu tatal fetei dupa cateva ore spunandu-mi sa ne vedem si maine. Ar trebuii sa ma duc? El arata putin dubios si a are prieteni cu "coada" ca sa zic asa. Nu vreau sa fac scandal din chestia asta, vreau doar sa o rezolv amiabil sau cu politia si nu prin cunostinte.

Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 21:26, 5 Decembrie 2015
Nu ai cu cine și ce sa rezolvi.
Ați putea face plângere pt santaj, pt uzurpare de calități oficiale dacă ala nu e polițist, însă nu știu unde duc în lipsa de probe.
Nu mai da atenție, nu le mai răspundeți, nu va mai întâlniți cu ei.
E posibil sa fie polițist respectivul.
Nu știu cat ar ajuta sa va întâlniți din nou dar puteți încerca dacă asa considerați.

Nu cred ca are ce sa va facă politia dar dacă sunteți chemat pentru declarație e bine sa aveți avocat deoarece nu se știe ce se poate întâmpla dacă polițiștii se implica.
Se poate minți în plangere și sa aveți grave probleme dacă nu înțelegeți ce veți declara sau ce veți semna.
E destul de ușor sa ajungă cineva la închisoare chiar și nevinovat dacă se apară prost fără a fi necesar sa fie vinovat dacă se fabrica probe.
E ceva de mare excepție asa ceva dar se poate întâmpla și destul de des am auzit asa ceva...
Daca aveți avocat nu au cum sa facă abuzuri și nu puteți semna aiurea ceva deoarece nu va poate forță nimeni dacă este prezent avocatul.
Asteptati citatia scrisa din partea politiei ,altfel si eu sunt comisar ,poze am si imprimanta functioneaza . Cu 3000 euro ma incalzesc bine .
Daca sunteti chemat la Politie pt declaratii ,neaparat mergeti insotit de un avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presupuse loviri, vatamari - plangere, legalitate ContSters327631 ContSters327631 Buna ziua! Sunt impreuna cu o fata de aproximativ 1 an de zile. O parte dintre colegii acesteia obisnuiau sa o jigneasca frecvent la scoala si sa o ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda pentru deranjarea ordinii publice Stemate-Florentin Stemate-Florentin Buna ziua , as dori sa stiu daca se poate contesta o amenda primita in urmatoarea situatie : Eram intr-o seara pe la ora 23 cu inca doi prieteni in timp ce ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)