avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare amenda pentru deranjarea ordinii publice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare amenda pentru deranjarea ordinii publice

Buna ziua , as dori sa stiu daca se poate contesta o amenda primita in urmatoarea situatie : Eram intr-o seara pe la ora 23 cu inca doi prieteni in timp ce mergeam unul dintre prietenii mei au obeservat ca mergem in spatele unui cuplu ,prietenul meu a strigat-o pe nume pe fata din fata si a intrebat-o daca mai e el hot(aparent tipa a postat pe Fb ca el i-ar fi furat un ceas ) ea i-a supus ca este un hot la care prietenul meu i-a spus ca o joaca in picioare la care iubitul tipei a sarit la bataie s-au imbrancit intr-o masina si tipa a plecat (si aparent a sunat la politie),prietenul meu l-a lovit in fata si dupa s-au despartit.Eu stateam pe o banca si imi aprindeam o tigara cand iubitul fetei a fugit in strada si a urlat 'veniti aici' prietenul bataus si celalalt au fugit si speriat am fugit si eu (nestiind ca el a strigat la politie noi ,cel putin eu , am crezut ca au venit ceva prieteni de ai lui) dupa aprox un min ne-am intalnit cu un agent care ne-a somat sa ne oprim , ne-am oprit , am fost incatusati :O si am mers la duba ,dupa inca vro 5 min a venti si prietenul batus a intrat si el in duba ,am mers la post ni s-au luat datele si eu si prietenul linistit am luat amenda de 200 de lei pentru 'perturbarea ordini publice'.Intrebarea mea este DE CE??:( .Eu nici macar nu m-am apropiat la mai putin de doi metri de iubtu tipei ,doar am asistat sa isi termine de impartit treburile.Acum as dori sa stiu daca se poate contesta amenda in instanta si daca am sanse sa o anulez..
Multumesc Anticipat.
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vătămare corporală Iulian.iordache Iulian.iordache Buna ziua! Am și eu o întrebare. Am vătămare corporală și încă ma judeca. Persoana vătămată a pierdut un organ(splina) și a necesitat 40-45 ... (vezi toată discuția)
Plangere amenda contraventionala deranjare o.p, refuz legitimare, refuz semnare p.v. DonGiorgius DonGiorgius Buna ziua! In urma cu aproximativ o saptamana am baut la cineva acasa, apoi am iesit cu gandul de a lua bautura. Era ora 23:00, ne indreptam catre magazin ... (vezi toată discuția)
Cui sa ne adresam daca avem probleme cu un vecin recalcitrant? lispas lispas Suntem o familie cu doi baieti, unul de 2 ani si 2 luni si cel mic are o luna, si de curand am achizionat un apartament nou. De cand ne-am mutat avem probleme ... (vezi toată discuția)