avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere amenda contraventionala deranjare o.p, refuz ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere amenda contraventionala deranjare o.p, refuz legitimare, refuz semnare p.v.

Buna ziua!

In urma cu aproximativ o saptamana am baut la cineva acasa, apoi am iesit cu gandul de a lua bautura. Era ora 23:00, ne indreptam catre magazin cu rasete si cateva tipete poate, iar prietenul meu a aruncat ceva pe jos si cineva a strigat la noi sa ne oprim. Era un politist civil si ne-a certat ca de ce facem galagie. Am refuzat sa il ascultam si ne-am vazut de drum. Un colt mai in fata masina de jandarmerie a oprit si ne-a pus sa ne legitimam fara ca ei sa se prezinte. Cand i-am intrebat cine sunt au zis ca ii luam "la misto" si ne-au rugat sa urcam in masina. Zis si facut.. am mers la sectie, unde s-au prezentat toti, apoi am dat buletinul si am asteptat. Intre timp am fost rugati sa dam amprente (nici acum nu stiu de ce...), dar ni s-a spus ca asa este procedura. Am facut si asta, dupa care m-au pus sa semnez procesul verbal spunandu-le ca nu vreau si am plecat. Problema e ca au trecut ca martor o femeie, pe care nu am vazut-o in seara respectiva deloc.... Amenda este de 500+300 de lei si nu imi permit sa o platesc... Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi/informatii in acest caz. Ce as putea face?

Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: costel5 , utilizator 19:29, 5 Iulie 2019
Singura solutie e sa contestati pv in instanta, in termen de 15 zile de la comunicare. Numai asa aveti singura sansa sa anulati amenda, altfel ve ti figura cu debit pe rolul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitima aparare. Bogdan30 Bogdan30 Buna ziua ! Sunt interesat sa aflu doar parerea dumneavoastra in legatura cu acest aspect \"Legitima aparare\". In cursul zilei de ieri, 3 persoane de etnie ... (vezi toată discuția)
Problema cu geamurile vecinului in spatele casei Stoian-Dragos Stoian-Dragos Acum cativa ani vecinul din fata casei mele a considerat ca are nevoie de mai multe geamuri in spatele casei.A vorbit cu mine,a spus ca le va tine tot timpul ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice Eduardito Eduardito As dori sa stiu daca pot suna la urgente pentru a sesiza tulburarea linistii publice si daca cei reclamati vor afla datele mele de contact,am un vecin care ... (vezi toată discuția)