avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate mongwan

Activitate mongwan

Buna ziua, rog opinie in urmatoarea situatie: mi s-a intocmit PV pentru depasirea vitezei legale in baza OUG 195/2002, iar la Articol prevedere a fost trecut 102-3-E (aparent in concordanta cu motivul pentru care am fost oprit) si Articol sanctionare 102-2. La acesta din urma nu inteleg daca e corect, am fost sanctionat cu 9 puncte amenda si masura complementara a retinerii permisului pentru 90 zile iar articolul 102 alin 2 este acesta:
(2) Amenda contravențională prevăzută la alin. (1) se aplică și conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care săvârșește o faptă pentru care se aplică 6 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. d).
Pot contesta pentru ca nu e clar articolul de sanctionare? Sau doar pentru a solicita legalitatea masuratorii radar?
Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti daca merita sa contest un proces verbal de contraventie prin care am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului pe o perioada de 90 zile pentru depasirea vitezei legale, sau ma "lupt cu morile de vant"? Nu prea stiu ce presupune contestarea si ma tem ca actiunile de dupa contestare vor ajunge sa coste mult peste valoarea amenzii, fara a avea sanse de castig.

"Cazul" este urmatorul: am fost oprit de agentii de politie in localitatea Umbraresti din judetul Galati deoarece am fost inregistrat de radar cu viteza de 127 km/ora. Am semnat procesul verbal fara sa fac mentiuni si fara sa-l contrazic in vreun fel pe agent deoarece nu am avut inspiratia sa arunc o privire asupra indicatorului de viteza din bord in momentul opririi, insa am mari dubii in ceea ce priveste corectitudinea vitezei inregistrate din urmatoarele motive:
-era ora 2:30 noaptea si drumul imi era total necunoscut (mergeam dupa GPS in drum spre litoral), cu o singura banda pe sens
-starea drumului in aceasta localitate este foarte proasta, nu sunt gropi dar drumul este denivelat, cu multe petice si fisuri. La 90 km/ora dispare orice uma de confort iar zgomotul anvelopelor devine insuportabil, spun asta pentru ca pe bancheta din spate dormea un copil de 1 an si eram obligat sa dau atentie sporita acestor detalii ca sa nu-l trezesc
-masina este destul de veche si desi este buna din punct de vedere tehnic, peste 110 km/ora directia transmite vibratii destul de puternice, care se amplifica substantial la franare. Poti merge peste aceasta viteza doar pe un drum foarte bun de tipul unei autostrazi
-in fine, imaginile aratate de agent pe ecranul din masina cu radar nu m-au lamurit pentru ca nu reprezentau decat 2-3 cadre surprinse in momentul opririi cand a facut cu masina o manevra periculoasa in incercarea disperata de a-mi lumina numarul de inmatriculare. De asemenea, mentionez ca radarul era in miscare, circuland din directie opusa.

Altfel spus, imi era imposibil sa rulez cu 127 km/ora, as fi zburat de pe carosabil! Daca iau in cosiderare si faptul ca in bord viteza indicata e usor mai mare decat cea reala, ar insemna ca indicatorul era pe la 135-140 km/ora ceea ce mi se pare deja fantastic.

Imi cer scuze pentru multitudinea de detalii insa sunt necesare pentru o imagine corecta si completa asupra situatiei.

Multumesc, orice parere este binevenita.