avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare proces verbal contraventional rardar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare proces verbal contraventional rardar

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti daca merita sa contest un proces verbal de contraventie prin care am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului pe o perioada de 90 zile pentru depasirea vitezei legale, sau ma "lupt cu morile de vant"? Nu prea stiu ce presupune contestarea si ma tem ca actiunile de dupa contestare vor ajunge sa coste mult peste valoarea amenzii, fara a avea sanse de castig.

"Cazul" este urmatorul: am fost oprit de agentii de politie in localitatea Umbraresti din judetul Galati deoarece am fost inregistrat de radar cu viteza de 127 km/ora. Am semnat procesul verbal fara sa fac mentiuni si fara sa-l contrazic in vreun fel pe agent deoarece nu am avut inspiratia sa arunc o privire asupra indicatorului de viteza din bord in momentul opririi, insa am mari dubii in ceea ce priveste corectitudinea vitezei inregistrate din urmatoarele motive:
-era ora 2:30 noaptea si drumul imi era total necunoscut (mergeam dupa GPS in drum spre litoral), cu o singura banda pe sens
-starea drumului in aceasta localitate este foarte proasta, nu sunt gropi dar drumul este denivelat, cu multe petice si fisuri. La 90 km/ora dispare orice uma de confort iar zgomotul anvelopelor devine insuportabil, spun asta pentru ca pe bancheta din spate dormea un copil de 1 an si eram obligat sa dau atentie sporita acestor detalii ca sa nu-l trezesc
-masina este destul de veche si desi este buna din punct de vedere tehnic, peste 110 km/ora directia transmite vibratii destul de puternice, care se amplifica substantial la franare. Poti merge peste aceasta viteza doar pe un drum foarte bun de tipul unei autostrazi
-in fine, imaginile aratate de agent pe ecranul din masina cu radar nu m-au lamurit pentru ca nu reprezentau decat 2-3 cadre surprinse in momentul opririi cand a facut cu masina o manevra periculoasa in incercarea disperata de a-mi lumina numarul de inmatriculare. De asemenea, mentionez ca radarul era in miscare, circuland din directie opusa.

Altfel spus, imi era imposibil sa rulez cu 127 km/ora, as fi zburat de pe carosabil! Daca iau in cosiderare si faptul ca in bord viteza indicata e usor mai mare decat cea reala, ar insemna ca indicatorul era pe la 135-140 km/ora ceea ce mi se pare deja fantastic.

Imi cer scuze pentru multitudinea de detalii insa sunt necesare pentru o imagine corecta si completa asupra situatiei.

Multumesc, orice parere este binevenita.

Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2014
mongwan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 12:22, 7 Septembrie 2014
puteti sa faceti contestatie , dar nu inainte de a platii amenda. dupa care sa cereti expertiza tehnica a aparatului radar al politiei care v-a oprit....sigur acel aparat este de generatie veche , posibil ramas de pe la rusi . parerea mea este ca o sa aveti castig de cauza.

cele relatate de dumneavoastra sunt o lectie de fizica explicata cu detaliile reale , lucru care un domn echipat in hainele statului , care reprezinta legea ,nu le-ar pricepe prea usor....dar in fine.cunoasc acea zona , si pot spune ca pe acele drumuri , cu un camion de 40 de tone, nu ai voie sa mergi mai tare de 30-35 km/h....deoarece (sa zice ca as transporta oua in semiremorca).

Singura dvs sansa de a se anula plangerea contraventionala si de a se vi se restitui permisul de conducere si amenda platita este ca aparatul radar sa nu indice corect (in limitele abaterilor legale) viteza de deplasare a autoturismului. Trebuie sa solicitati ca politia sa depuna la dosar fotografia din care rezulta ca ati circulat cu 127 km/h in localitate.
nu doar fotografia , solicitati si expertiza tehnica si ultima verificare a metrologica a aparatului radar.
pe acolo nu ai cum sa fugi cu 127 km/h , deoarece sunt drumurile rele si sunt si curbe prin satele care le stabate drumul....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotestare viteza radar mobil Augutiny Augutiny Am fost oprit de un echipaj de Politie cu MCV si mi-au comunicat ca am fost detectat de aparatul radar. Am intrebat imediat care este limita de viteza in zona, ... (vezi toată discuția)
Model contestatie pv radar CristiBH CristiBH Buna seara Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu un model pentru intocmirea unei contestatii la un proces verbal de amenda pentru depasirea vitezei ... (vezi toată discuția)
Viteza max. 66km/h inregistrat de politie ca si 79 km/h szalac szalac Buna ziua, Azi am fost oprit de politia rutiera pentru viteza in localitate. Agentul a explicat ca am circulat cu viteza de 79 km/h inregistrat cu aparatul ... (vezi toată discuția)