avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Model contestatie PV Radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Model contestatie PV Radar

Buna seara
Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu un model pentru intocmirea unei contestatii la un proces verbal de amenda pentru depasirea vitezei legale.
Am fost depistat cu 71 km/h in localitate pe drum european ...
M-am gandit ca am ratat eu vreun indicator de restrictie a vitezei dar am refacut traseul si in afara de placuta indicatoare pentru intrare in localitate - unde nu este specificata nici o limitare de viteza - nu exista alt indicator pentru restrictionarea vitezei.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2016
CristiBH, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:11, 6 Martie 2017
Viteza legala in localitate conform OUG 195/2002 este de 50 km/h cu exceptia cazurilor unde pe unele sectoare de drum poate fi mai mare fiind semnalizate prin indicatoare.
Chiar si asa, masina din fata mea, care se deplasa cu aceasi viteza ca si mine nu a fost oprita. Avea numere locale, din judet, eu daca am de Bucuresti ...
Nu a fost o prevedere la un moment dat ca limita de viteza in localitati pe drumurile europene se majoreaza la 70 km? Sau a fost ceva temporar?

In orice caz, tot vreau sa fac contestatie
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2016
CristiBH, utilizator
S-a schimbat in sensul maririi vitezei de deplasare pe anumite sectoare de drum. De exemplu in localitatile de pe DN1 dintre B si V Prahovei.
Limita in localitate este de 50 km/h si nu veti avea succes in instanta. Dar aveti dreptul sa contestati pv.
Aveti sanse minime de castig. Va costa numai 20 de lei (daca aceasta taxa nu este in cele 102 taxe anulate de parlament). Aveti dreptul sa o faceti.
In situatia prezentata nu se justifica promovarea unei plangeri contraventionale
Nu aveti sanse sa obtineti hotarare favorabila

Alte discuții în legătură

Amendă radar. este corect ca viteza înregistrată de aparatul radar să fluctueze de la 45km/h la 92km/h în aceeași secundă? Adrian Matei Adrian Matei Este corect ca viteza inregistrata de aparatul radar sa fluctueze de la 45km/h la 92km/h in aceeasi secunda? Mai précis in 0.14 secunde ( 7 frame-uri 50/s ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei ... LOPY LOPY Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei localitati , după procesul verbal al agentului cu viteza se 105 km/h. Am făcut acțiune în ... (vezi toată discuția)
Veridicitate probe video/foto radar adixadi adixadi Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii? Imaginile apar ... (vezi toată discuția)