avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Model contestatie PV Radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Model contestatie PV Radar

Buna seara
Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu un model pentru intocmirea unei contestatii la un proces verbal de amenda pentru depasirea vitezei legale.
Am fost depistat cu 71 km/h in localitate pe drum european ...
M-am gandit ca am ratat eu vreun indicator de restrictie a vitezei dar am refacut traseul si in afara de placuta indicatoare pentru intrare in localitate - unde nu este specificata nici o limitare de viteza - nu exista alt indicator pentru restrictionarea vitezei.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2016
CristiBH, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:11, 6 Martie 2017
Heh :)
Imaginea actuala este o scanare alb negru pusa la dispozitie de instanta on-line pentru a fi consultata de parti.
Fotografia din dosar, in mod sigur este color si mult mai clara. Inca nu am primit acasa exemplarul meu.
Si, da, este un "Autovision"
Ultima modificare: Duminică, 5 Martie 2017
CristiBH, utilizator
Cred ca am gasit si paragraful cu pricina ...

Sentinţă civilă 3228 din 16.05.2013, Judecatoria Targu-Jiu
...

Din adresa nr. 3916/16.05.2013 emisă de Biroul Român de Metrologie Legală reiese că litera T urmată de valoarea vitezei reprezintă viteza autovehiculului „ţintă”( target-autovehicul vizat de cinemometru căruia i se măsoară viteza), iar litera F urmată de valoarea unei viteze semnifică viteza cea mai mare a unui autovehicul(dintr-un grup de autovehicule aflate în raza de acţiune a cinemometrului), altul decât autovehiculul ţintă la momentul specificat pe înregistrarea video.

...

In a doua poza apare doar masina mea cu T=40 km/h fara acel F= ...

Trebuie sa cer si eu o adresa similara de la Biroul de Metrologie sau pot face referire directa la aceasta sentinta civila?

Multumesc
Sunt mai multe de comentatat:
1. Prin intimpinare politia este obligata (uneori nu o face, semn ca nu e chiar in regula) proba video, prin urmare trebuie sa o cereti in raspunsul la intimpinare; trebuie sa primiti o copie, daca nu o primiti pina la infatisare, veti specifica atunci si se va amina, pina la primirea acelei probe; filmul arata mai multe, veti avea ce obiecta
2.Poza aia n-are nici o valoare, mai ales ca nu respecta NML 021-05/2005:
"3.5.1. Înregistrările efectuate trebuie să cuprindă cel puţin următoarele:
- data şi ora la care a fost efectuată măsurarea;
- valoarea vitezei măsurate;
- imaginea autovehiculului, din care să poată fi pus în evidenţă numărul de înmatriculare al acestuia."
3. Din poza reiese ca politistul a trecut radarul in acel moment pe modul FASTEST, care, e folosit in anumite cazuri pentru a depista "infractorul" in cazul cind in imagine sunt mai multe masini si una depaseste cu viteza mult mai mare decit celelalte; nu prea pare sa fie cazul in poza
4.Cititi manualul de la BEE III , radarul de tip Doppler (daca vreti mai multe amanunte, cautati manualul de la Phyton II, tot MPH, care spune detaliat principiul fizic) nu vede tintele cum sunt asezate in teren, el stie una si buna - sa depisteze cea mai mare viteza,nu asociaza tintele cu vitezele in mod real, camera video este doar a operatorului, radarul nu vede masinile, din punctul asta de vedere e orb:

[ link extern ]

5. Tot prin intimpinare ar fi trebuit sa primiti in copie si autorizatia operatorului radar si niste minime instructiuni in limba romana despre acest tip de radar, ca sa nu zic de faptul ca normal ar fi trebuit o copie a manualului care il au operatorii radar; puteti cere si asta la infatisare, mai ales ca ati recunoscut aici ca nu stiti ce semnifica notatiile din imagini

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă radar. este corect ca viteza înregistrată de aparatul radar să fluctueze de la 45km/h la 92km/h în aceeași secundă? Adrian Matei Adrian Matei Este corect ca viteza inregistrata de aparatul radar sa fluctueze de la 45km/h la 92km/h in aceeasi secunda? Mai précis in 0.14 secunde ( 7 frame-uri 50/s ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei ... LOPY LOPY Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei localitati , după procesul verbal al agentului cu viteza se 105 km/h. Am făcut acțiune în ... (vezi toată discuția)
Veridicitate probe video/foto radar adixadi adixadi Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii? Imaginile apar ... (vezi toată discuția)