avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei ...

Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei localitati , după procesul verbal al agentului cu viteza se 105 km/h. Am făcut acțiune în instanță și mi s-a trimis filmarea cu viteza autoturismului, unde inregistrarea incepe la orele 10:03:32 cand este filmat asfaltul drumului si marcajele aplicate pe acesta.
La orele 10:03:34 cinemometrul este ridicat si incepe filmarea pe sensul opus celui de deplasare al echipajului rutier, moment in care se vad circuland doua autovehicule de culoare alba: unul pe banda spre axul drumului, mai in fata si unul pe banda exterioara, mai in spate, moment in care este inregistrata viteza vehiculului tinta ca fiind de 76 km/ora, primul in cadru fiind vehiculul condus de mine.
La orele 10:03:34 este inregistrata pentru acest vehicul viteza de 77 si respectiv 76 km/ora.
La orele 10:03:35 , pentru vehiculul meu este inregistrata viteza de 75 km/ora, 74 km/ora pentru ca apoi, intr-o fractiune de secunda, cinemometrul sa indice o viteza de 105-104 km/ora.
Din succesiunea imaginilor captate, rezulta fara clar ca viteza de rulare a vehiculului condus de mine era de 77 km/ora, in decelare, pentru ca in minutul 03:35 sa apara pentru o fractiune de secunda patru viteze, respectiv 75km/ora, 74 km/ora si respectiv 105 km/ora, 104 km/ora. Deci în aceeași secundă am pe filmare și 74 km/H și 105 km/h. Ce pot face în această situație?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:49, 10 Ianuarie 2021
Presupun ca inregistrarea nu se termina la secunda 35. Dupa aceea mai apare pe inregistrare viteza de 105 km/h, sau apropiata ? Este posibil ca prima data tinta sa fi fost celalalt vehicul. Radarul nu se fixeaza instant pe o tinta, exista o perioada in care cauta tinta cu viteza cea mai mare.

Daca nu, atunci puteti sa va folositi de argumentul care l-ati expus anterior, in raspunsul la intimpinare sau in fata instantei.

Oricum, daca dvs. mergeati pe banda 2 si celalalt pe banda 1, se poate deduce ca dvs. erati cel cu viteza cea mai mare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2021
latka, utilizator
În întâmpinarea Inspectoratului de Poliție, acestia sustin că : ” ... menționăm faptul că , potrivit art 3.3.2. nml ,021-05 , logica procesului de masurare pentru cinemometrul este conceputa , astfel încât să nu fie atribuită o viteză a unuiautovehicul care nu are nici o legătură cu aceasta, în special în situațiile în care se înregistrează încrucisări , deplasări între vehicule , cănd acestea se afla simultan în zona de masurare. „ am încheiat citatul.
Deci în concluzie, nu puteau fi decât vitezele autovehiculului meu și eu nu cunosc un automobil care să aibă o accelerație de 31km/h intr-o secundă. de la 74 la 105!?!
Ce ziceți am vreo șansă să conving instanța?
Păi argumentul din întâmpinarea poliției e greșit, argumentul respectiv trebuie probat cu manualul de utilizare al radarului din care sa reiasă așa ceva. De exemplu, din manualul radarului Autovision (BEE III) reiese exact contrariul, ca aparatul nu face asa ceva. Exista un mod numit FASTEST, in care îl poate trece operatorul, astfel încât, atunci când în raza sa de acțiune sunt 2 mașini, să poată afișa 2 viteze. Urmărind pe imagine, din deplasarea relativa dintre vehicule, operatorul își da seama a cui e viteza cea mai mare.

Cereți ca poliția sa pună la dispoziția instanței o copie a manualului de utilizare a radarului.
Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2021
latka, utilizator
Manualul radarului, in engleza, BEE III il gasiti aici :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot declara ilegale aparatele radar bazate pe efect doppler, ale politiei ? latka latka Conform art. 3.3.2 din norma de metrologie ce se refera la acest tip de aparate, respectiv NML 021-05 /2005: 3.3.2. Logica procesului de masurare al ... (vezi toată discuția)
Amendă radar. este corect ca viteza înregistrată de aparatul radar să fluctueze de la 45km/h la 92km/h în aceeași secundă? Adrian Matei Adrian Matei Este corect ca viteza inregistrata de aparatul radar sa fluctueze de la 45km/h la 92km/h in aceeasi secunda? Mai précis in 0.14 secunde ( 7 frame-uri 50/s ... (vezi toată discuția)
Poate judecătoria ignora fizica elementară? Aerofun Aerofun Fara multe detalii niste militieni \"smecheri\" mi-au luat permisul mergand cu viteza f mica. Pana aici poate se poate crede ca eu mint si ei au dreptate . ... (vezi toată discuția)