Puteți contesta în instanță acel PV de contravenție, pentru ca e scris greșit, cerând anularea PV.
Articolul de prevedere a încălcării codului rutier este 121 alin 1 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002. Iar cel de sancționare e art. 102 alin 3 pct. e, din OUG 195.
Practic nu aveți nici o prevedere legala pe care s-o fi incălcat și nici una trecută corect în PV care să vă sancționeze.
[ link extern ]
Prima chestie , să nu aveți prevedere legală pe care s-o fi încălcat (adică acel articol de lege care spune ca e interzis a depăși limita de viteza) e lucrul cel mai grav.
Puteti cere anularea PV în baza art. 17 din OG 2/2001 (lipsa faptei săvârșite) , caz de nulitate absoluta. Nu este scris în PV ce faptă ați săvârșit, prin nementionarea art.121 alin 1.
Articolul 17
Lipsa uneia dintre mențiunile privind numele și prenumele agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii și a sediului acesteia, a faptei săvârșite și a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată și din oficiu.