avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare amenda circulatie pv gresit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare amenda circulatie pv gresit

buna ziua. as dori sa stiu daca am sanse sa pot contesta un pv pt amenda exces viteza in cazul in care articolele pe baza carora am fost sanctionat sunt trecute total aiurea in amenda. M-am uitat in oug 195/2002 si unul se refera la sanctiunile primite pe teritoriul altui stat, iar celalalt la nerespectarea regimului vehiculelor cu tractiune animala....de asemenea, cnp-ul este trecut gresit. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:02, 24 Octombrie 2010
Da aveti sanse.Consultati si OG2/2001
Ati avut cumva curiozitatea sa cititi articolele din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 (nu in OUG 195/2002) cu numerele indicate in procesul verbal. Poate se potriveau situatiei dvs. Am intalnit multe astfel de incurcaturi, care in majoritatea cazuri au constituit motiv de anulare a procesului verbal de contraventie.
Succes!!!
Art. 16. din OG2/2001
- (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
in pv scrie fapta savarsita este prevazuta de art 121/1 RA oug 195/200 (asa scrie, doua sute, nu doua mii sau doua mii doi!) si sanctionata de art 102/3/e oug 195/2002 (sau 2000, ca nici aici nu se intelege exact.) din ce vad eu pe net nu are nici o legatura cu viteza. sau poate nu am stiut unde sa caut. Va multumesc mult pt raspuns.
Aveti posibilitatea sa controlati continutul procesului verbal sub toate aspectele aratate de art.16,17,34 din OG nr.2/2001 si sa constatati daca pot fi invocate cauzele de nulitate prevazute in acest act normativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea ... Mihai/2061 Mihai/2061 Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea faptei scrie ca am condus si la intersectie nu m-am incadrat corespunzator directiei de mers ... (vezi toată discuția)
Gresita incadrare a faptei motiv de nulitate a procesului verbal ? Florin111 Florin111 Am contestat in instanta o amenda contraventionala si acum ,uitandu-ma mai atent prin documentele depuse de ipj am constatat ca fara ca eu sa solicit ei au ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru anularea pv contraventie georgedr72 georgedr72 In data de 18.07.1014 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rurale Vladuceni- VL pentru depasirea in zona indicatorului depasirea interzisa si incalcand ... (vezi toată discuția)