Am contestat in instanta o amenda contraventionala si acum ,uitandu-ma mai atent prin documentele depuse de ipj am constatat ca fara ca eu sa solicit ei au trimis instantei o transcriere a procesului verbal semnat si stampilat si marcat ”Conform cu originalul ” (intrucat scrisul agentului este cam indescifrabil ) in care spun Fapta savarsita este prevazuta de art.135/h din OUG 195/2002 .... in loc de ROUG 195/2002 . In procesul verbal original apare ROUG ,dar nu stiu cum apare pe copia inmanata instantei.Ar fi acesta motiv de anulare al procesului verbal si daca da in baza carei prevederi ? Multumesc frumos pentru raspuns !
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, puteti cere anularea PV de contraventie, in baza art.17 din OG2/2001:
ART. 17
Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu.
Articolul 135 din OUG 185/2002 are urmatorul continut:
Articolul 135
In termen de 90 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta***), la propunerea Ministerului Administratiei si Internelor, Guvernul va emite hotararea de modificare si completare a Hotararii Guvernului nr. 85/2003 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, denumit regulament in cuprinsul prezentei ordonante de urgenta, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
ROUG 195/2002 e o sintagma prost folosita, pentru ca ar fi dorit sa spuna regulamentul de aplicare a OUG195/2002. Acest act normativ are o denumire aparte, ce trebuia specificat in clar in PV de contraventie ; art. 135/h din HG 1391/2006. Nu e vina dvs. ca n-au scris corect.
Prin urmare puteti cere anularea PV de contraventie pentru ca nu reiese din dovada trimisa la dosar prin intimpinare ca ati savirsit vreo contraventie,art. 135 din OUG 195/2002 nefacind referire la vreo contraventie. Acest lucru il cereti in baza art. 17 din OG2/2001.