avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate destrugs

Activitate destrugs

Răspuns la discuția Uzucapiune, pot beneficia?
Nu am inteles nimic. Pai daca aveam titlu pe cota lor, nu mai era a lor. In ce situatie functioneaza uzucapiunea de la 10 la 20 de ani? Un exemplu m-ar lamurii si pe mine. In toata perioada asta socrul meu a stat acolo. El poate invoca uzucapiunea?
Răspuns la discuția Uzucapiune, pot beneficia?
Ce inseamna, just titlu? Actul de vanzare cumparare nu este? Ce ar fi trebuit sa am? Multumesc
Buna ziua. Am dobandit in anul 2001 5/8 dintr-un teren intraviran prin act de vanzare cumparare incheiat cu socrul meu si cu mama acestuia. Celelalte 3/8 sunt detinute de catre fratele socrului meu in urma succesiunii dupa defunctul tatal socrului. Succesiunea s-a facut cu cateva zile anterioare cumpararii de catre mine. Ulterior eu am construit o casa avand acordul notarial al fratelui socrului prin care este de acord ca eu sa construiesc oriunde pe teren. In mod normal si conform unei intelegeri verbale el trebuia sa renunte la aceasta cota parte, socrul meu renuntand la partea ce-i revenea dintr-o garsoniera. Deoarece succesiunea pentru garsoniera s-a facut anterior am ramas pacaliti. In acesti 20 ani terenul a fost detinut de catre socrul meu si de catre mine, el nustiun daca a venit de 3 ori in vizita in aceasta perioada. Toate impozitele sunt platite de catre mine pentru toata suprafata in tot acest timp si nici nu a existat vreo cerere din partea acestuia ca ar vrea sa intre in posesie.
Pot beneficia de uzucapiune in aceasta situatie?
Multumesc
Nu stie nimeni? Persoana respectiva a fost in aproape toate capitalele europene. In cele mai multe nu a avut nevoie de nimic, in unele platea o taxa si primea un aviz. Astfel de artisti ii intalnesti peste tot in Europa. Mi-e greu sa cred ca la noi nu se poate.
Buna ziua,
Un artist plastic strain (pictura cu spray-uri) doreste sa vina in Bucuresti cateva zile si sa faca o demonstratie in Centrul Vechi sau in alta zona a Bucurestiului (parc, inca nu s-a hotarat). Binenteles ca o sa incerce sa si vanda picturile realizate atunci.
Are nevoie de autorizatie?
Multumesc