avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters330490

Activitate ContSters330490

Răspuns la discuția schimbare nume minor
Constat o malitiozitate extrema pe acest forum! De la ultimii utilizatori -moderatori. Eu in locul dvs. nu as raspunde astfel. Tonul si cuvintele folosite nu isi au locul aici. In fapt, nu ati raspuns concret la intrebarile postate ci, din contra, pare ca ati luat pozitia de avocati ai apararii dreptului unei foste sotii. Sotie care, nu degeaba a rupt relatiile cu familia noastra, brusc si imediat dupa decesul fratelui meu.
Dvs. nu stiti, si probabil, aici nu intereseaza pe nimeni, toate dedesubturile si framantarile celor care intreaba pe forum.
Fosta sotie se face vinovata de moartea fratelui meu iar copilul al doilea s-a nascut la cateva luni de la moartea fratelui meu. Asta va spune ceva???
De ce aruncati cu pietre in cine nu trebuie? Cum puteti judeca atat de superficial lucrurile?
E normal si firesc (cine nu ar simti la fel ca mine) sa nu doresti sa imparti nimic cu cineva, de vreme ce ti-a adus in suflet o astfel de durere si pierdere.
Nu am nimic cu copilul (nepotul) dar nici nu mi-as dori sa impart din ceea ce , potential, as avea pentru copiii mei. De ce sa dau cuiva care, nu numai ca nu are niciun merit, din contra, ar trebui pedepsit pentru faptele lui. Evident, sper ca ati inteles corect, macar acum, ca nu e vorba de nepot ci de mama sa. Care, da, de rea-credinta, ar veni in numele copilului, doar pentru a ne face rau, prevalandu-se de drepturile pe care i le da legea.
Suntem oameni pasnici si cu credinta in Dumnezeu, de aceea este libera. Nu am facut niciun demers pentru a-i dovedi implicarea si vinovatia in moartea fratelui. Si asta, oameni buni, pentru copilul care exista din urma lui!
Cred ca gestul nostru e suficient, lasandu-i copilului macar un parinte, asa cum o fi fiind el. Nu cred sa fie nevoie sa compensam noi, prin ceva material, ceea ce i-a luat sufleteste, fizic si moral, mama.
Copilul e afectat si probabil ca va ramane cu aceasta trauma multa vreme, probabil chiar pe viata.
De ce primesc acuzatii si nu raspunsuri? Penultima postare e chiar ciudata si nu are legatura cu intrebarea. Parca ar fi o chestie personala pe care persoana in cauza si-o rezolva razbunandu-se pe mine, necunoscandu-ma macar.
Din punctul meu de vedere, malitiosii si frustratii nu au ce cauta in astfel de discutii, pe asemenea site-uri. Dar, ca peste tot dealtfel, sunt marii bagatori de samă.
Daca totusi n-aveti alta treaba, va urez s-aveti spor! Dar nu cu mine!
Si inca ceva: nu mai astept niciun raspuns, de asta data!
Răspuns la discuția schimbare nume minor
Da, fratele meu a decedat cu 4 ani in urma.
Da, copilul a ramas cu mama.
Pana la decesul fratelui meu, acesta a locuit cu familia intr-un imobil cumparat pe numele socrilor sai. Singurul lucru supus succesiunii a fost un autoturism si da, probabil a fost facuta succesiunea din moment ce acesta a fost vandut in timp foarte scurt dupa decesul sau.
Am precizat ca doresc sa aflu informatii despre cele mentionate in postare. Nicidecum ca doresc sa aprob sau sa impiedic aceste demersuri. Cu atat mai mult cu cat, inteleg ca acest lucru s-a produs efectiv (schimbarea numelui), doar ca nu stiu in ce maniera s-a procedat.
Chiar nu doresc sa ma implic... Era vorba despre ce am eu de facut cu proprietatile parintilor mei, atat timp cat acestia sunt in viata. Si asta e functie de raspunsul pe care l-as obtine. Cat priveste faptul nu s-ar putea exclude de la mostenire nepotul stiu foarte bine. Dar asta ar fi in situatia in care nu s-ar actiona. Daca eu fac acte in regula pe proprietatile parintilor atata vreme cat ei traiesc, ce probleme ar putea sa apara ulterior?
Daca nepotul este adoptat, pierde orice drepturi de mostenire a familiei naturale, avand drepturi depline la familia adoptatoare.
Daca numele e schimbat pe cale administrativa, atunci se schimba situatia.
Deci, intrebarea era unde si cum aflu aceste lucruri.
Am uitat sa precizez: mama s-a recasatorit, copilul intrand in noua familie cu numele tatalui natural (fratele meu). Schimbarea numelui copilului nu s-a produs imediat ci dupa vreo 3 ani de la casatoria mamei sale.
Buna ziua!
Revin pe forum cu o noua problema la care as dori un raspuns.
Frate decedat cu ani in urma, minor ramas cu mama. Mama s-a recasatorit, are un al doilea copil. Evident ea si copilul poarta numele sotului (tatalui) actual. Primul copil a ramas o vreme cu numele tatalui natural. Din diverse surse am primit informatia ca mama (fosta mea cumnata) a facut demersuri pentru schimbarea numelui de familie al primului copil (nepotul meu). Precizez ca de la decesul fratelui meu ea a rupt orice legatura cu familia noastra.
In ce calitate m-as putea prezenta, si unde, pentru a afla daca este reala informatia primita si, mai ales, in ce temei s-a produs modificarea.
In linii mari, m-am informat despre modurile de schimbare a numelui unui minor si inteleg ca ar exista doua cai: prima, administrativa, cealalta fiid adoptia de catre actualul sot al fostei cumnate. Prima, calea administrativa, se aplica unui minor?
Intreb acest lucru pentru ca as vrea sa stiu sigur ce demersuri am de facut pentru protejarea mostenirii parintilor nostri (eu si fratele decedat). Pentru ca, daca se poate aplica acestui caz schimbarea numelui pe cale administrativa, continui sa suspectez de rea credinta pe fosta cumnata, pentru a putea veni la mostenire ( in numele copilului, evident) in cazul nedorit si nefericit de deces al parintilor mei. Daca s-a procedat la adoptie, aceasta nu se mai poate efectua decat cu efect deplin (din 1997) si astfel nu mai am motive sa actionez in niciun fel, deoarece se sterge orice legatura cu familia naturala.
Ca informatie in plus, inteleg ca mama nepotului meu a abordat problema in fata colectivului de elevi din care face parte copilul, chiar cu prof. diriginte. Inainte de acest moment, chiar copilul a cerut dirigintelui, ca din acea zi, sa fie strigat cu numele nou. Ulterior a venit mama, cu un teanc de hartii, probabil doveditoare, prezentandu-le profesorului. Astfel, sa inteleg ca secretariatul scolii ar detine aceste informatii.
Am dreptul sa le solicit? Sau ar trebui sa incerc mai intai in alta parte? Daca da, unde?
Va multumesc anticipat pentru raspuns, iar daca mi-a scapat ceva voi reveni cu completarea informatiilor.
O zi frumoasa tuturor!
Răspuns la discuția Speta succesiune
Multumesc tuturor pentru raspunsuri insa, tot ce am primit cunosteam deja. Nu m-am lamurit cu multe alte aspecte iar acestea ar fi:
- cine ii cheama totusi la succesiune pe copii? Intreb aceasta deoarece nu am facut precizarea ca, cei 3 copii sunt toti majori (au acum propriile lor familii). Mai mult de-atat, decedatul, tatal lor nu a mai tinut legatura cu ei de 25 de ani si tot de-atata timp, a avut domiciliul intr-un alt judet decat copiii sai. Din ce stiu, 2 au domiciliul in strainatate iar cel de-al treilea, intr-un alt oras decat cel in care s-a nascut;
-cat priveste executarea silita pentru creditul nerambursat, nu prea cred sa aiba rezolvare prin asigurarea de viata incheiata (in fapt, ea exista ca act), pentru ca intervin doua situatii: prima, cea in care, neachitand la timp creditul, asiguratorul nu mai onoreaza sub nicio forma contractul. Creditul a fost luat in 2006, trebuia achitat in 5 ani (in 2011), iar in 2009 deja incepeau notificarile de executare silita. Cea de-a doua situatie, si ultima la care cred ca ar trebui sa ne raportam, este aceea ca, banca a vandut creantele catre o firma de recuperare, cea care are acum executatea silita pe numele decedatului. Am precizat ca executarea era pe salariu si ma intrebam daca o pot muta pe imobil.
Sper ca acum sunt mai clare informatiile.
Si, repet intrebarea: CINE poate face demersuri pentru oprirea executarii si care este modalitatea. Fratele decedatului nu are procura necesara pentru a demara orice fel de actiune, nu are legatura cu nepotii de pe fratele decedat (detine doar putinele informatii mentionate anterior) iar cumnata sa a refuzat orice dialog si implicare in aceasta problema, plecand din nou in strainatate.
Multumesc din nou!
Doresc un raspuns complet si complex in urmatoarea speta pe care v-o supun atentiei, intrebarile fiind cine si cat mosteneste dintr-un apartament care are urmatoarea situatie:
- proprietarul a decedat, are sotie supravietuitoare, nu are copii cu aceasta, dar are 3 copii dintr-o casatorie anterioara;
-proprietatea care face obiectul acestei discutii este bun propriu al decedatului (imobilul a fost achizitionat integral in 1995), iar casatoria cu cea de-a doua sotie incheindu-se in 1999.
-in anul 2008 se intocmeste un testament in favoarea sotiei, instituind-o legatara universala (cu precizarea testatorul a luat la cunostinta despre rezerva succesorala si cotitatea disponibila);
-in prezent exista executari silite pe sume mari de bani provenite din credite nerambursate ( a fost executat pe salariu) si banuiesc ca acum se vor transfera asupra proprietatii;
-exista si o propunere de executare silitata din partea Asociatiei de Proprietari.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
-intrucat exista aceste executari silite, ele pot fi oprite sau macar temporizate daca imobilul face obiectul unei succesiuni? Daca da, cine este in masura sa o faca?
Precizez ca sotia decedatului este plecata de 10 ani in strainatate, a venit foarte rar, si-a neglijat sotul, la inmormantare nu a venit (a venit dupa), nu si-a indeplinit obligatiile care ii reveneau ( legal dar si din testament). De toate cele necesare unui astfel de eveniment s-a ocupat fratele decedatului, pe cheltuiala proprie, detinand in acest sens acte doveditoare emise pe numele sau.Sotia nu a avut nici macar intentia de a deconta cheltuielile care, evident, intrau in obligatiile sale.
Deci, revenind:
-cine poate face demersuri pentru cele expuse anterior, ce sanse sunt de a opri executarile silite si pt cat timp?
-cine si cum ii cheama la succesiune pe copiii sai (se stie sigur ca sotia sa nu are niciun interes in acest sens).
-daca sotia sa merge la notar cu CI, testament si certificat de deces, are sanse sa devina unic succesor? Aici mentionez faptul ca in testament se mentioneaza existenta celor 3 copii si a mamei in viata (mama decedatului). Sunt "sanse" sa poata eluda legea?
Vin cu precizarea ca decesul s-a produs in august 2014.
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si astept cat mai grabnic un raspuns din partea dv.