avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Activitate popa_maria

Activitate popa_maria

I-am permis fostului prieten sa locuiasca la mine timp de patru ani si un pic. Spun am permis fiindca, desi nu am cazut de acord sa locuim impreuna in casa mea, m-am trezit intr-o zi cu el si niste lucruri in curte si am acceptat sa ramana. De curand, am aflat ca dumnealui a furat stampila firmei mele din geanta si a stampilat cu ea facturi si chitante, incasand sume mari de bani despre care eu nu am avut cunostinta ca sa le declar. I-am cerut documentele ca sa intocmesc declaratii rectificative si a refuzat sa le dea. Cum am insistat sa imi dea documentele, omul a parasit casa mea si s-a mutat la o alta femeie. Acum, ca sa nu merg la politie, a recurs la diverse metode de santaj, in special folosind facebookul, unde este extrem de activ. Eu nu am cont de facebook, dar imi spun oamenii care il au in lista ca posteaza fotografii din casa mea si ameninta ca spune niste povesti despre care numai el stie cum le inventeaza. Ce pot face ca sa il opresc din a mai posta public fotografii pe care le-a facut in casa mea cat a stat aici, in diverse ipostaze, si nu in prezenta mea? Ce pot face ca sa intru in posesia documentelor pe care le-a intocmit in numele meu si al firmei mele?
Nu, situatia financiara nu s-a modificat. Doar ne-au mintit pe noi, cei de care doreau sa scape. In momentul cand s-a considerat ca nu mai sunt bani ptr noi, unii continuau sa fie platiti cu salarii de cinci cifre. Nu s-a luat nicio masura de reducere a altor cheltuieli, masini de lux, telefonie, delegatii, diurne... doar concedirea catorva angajati. Nici macar nu au anuntat la somaj ca fac o concediere colectiva. Inselaciune, in litera legii. In acest caz cred ca legea are lacune.
Incetarea CIM a avut loc, conform deciziei de concediere, la mijlocul lunii septembrie 2013, astfel : in temeiul art 58 din Codul Muncii, coroborat cu art. 65, 66 si 67 din Codul Muncii". Motivul de drept al concedierii individuale, citez, il constituie art. 65 - 66 din Codul Muncii. termenul de contestatie era de 30 de zile din momentul comunicarii. Nu am fost singurul angajat. Ne-a fost adusa si preadta in mana, sub semnatura, fara o adresa insotitoare, dar avusesem preaviz. Spre finele lunii octombrie 2013, dupa ce trecusera cele 30 de zile ptr contestatie, s-au facut angajari. Pe posturi de pe care se disponibilizase cu mai mult de o luna in urma.
Adica, angajarile pe posturi de pe care fusesem concediati s-au facut dupa perioada de 30 de zile in care puteam contesta decizia de concediere.
Va multumesc pentru raspuns. Ceea ce vreau sa intaresc este faptul ca abia recent am aflat ca au fost facute angajari cu contract de munca cam la o luna de la concedierile noastre, desi motivul concedierilor a fost, rezum, lipsa fondurillor. Pana acum, am considerat ca chiar asa a fost, ca sinidicatul nu mai avea bani sa ne tina in posturi.
Am lucrat la o asociatie sindicala mai multi ani. Acum un an, in septembrie, am fost disponibilizati cativa angajati, pe motiv ca sindicatul respectiv nu mai avea resurse financiare ca sa ne plateasca salariile, unitatea de care apartinea sindicatul nemaiacceptand sa retina pe stat cotizatia de la membrii de sindicat, prin urmare sindicatul fiind pus in fata faptului de a-si incasa cotizatiile cu chitante. Au ramas in continuare platiti oficialii asociatiei sindicale si alti cativa angajati. De remarcat ca, impreuna, salariile celor concediati ajungeau abia la un singur salariu al unui oficial, din conducerea organizatiei, ca nu s-a luat nicio masura pentru reducerea cheltuielilor sindicatului inainte de hotararea concedierilor. La o luna de la disponibilizare, au fost facute doua angajari, pe unul dintre posturi fiind angajat chiar unul dintre cei concediatii, cu contract de munca, fapt pe care l-am aflat de curand. Va rog, as vrea sa stiu daca, in aceste conditii, pot repune in termen contestatia la decizia de concediere si ce sanse de castig am, avand in vedere ca de atunci pana acum asociatia sindicala la care am fost angajati continua sa functioneze. De asemenea, as dori sa aflu daca pot sau trebuie sa solicit ca persoanele din conducerea sindicatului respectiv, care se fac vinovate de incalcarea legislatiei muncii in cazul nostru, sa raspunda civil, in cazul in care, pana la definitivarea unui proces, ar dizolva sindicatul si patrimoniul acestuia. Va multumesc.