Fostul prieten mi-a furat ștampila firmei, a întocmit documente și a încasat bani în numele meu, refuză să îmi predea documentele și mă șantajează ca să nu depun plângere. Ce pot face?
I-am permis fostului prieten sa locuiasca la mine timp de patru ani si un pic. Spun am permis fiindca, desi nu am cazut de acord sa locuim impreuna in casa mea, m-am trezit intr-o zi cu el si niste lucruri in curte si am acceptat sa ramana. De curand, am aflat ca dumnealui a furat stampila firmei mele din geanta si a stampilat cu ea facturi si chitante, incasand sume mari de bani despre care eu nu am avut cunostinta ca sa le declar. I-am cerut documentele ca sa intocmesc declaratii rectificative si a refuzat sa le dea. Cum am insistat sa imi dea documentele, omul a parasit casa mea si s-a mutat la o alta femeie. Acum, ca sa nu merg la politie, a recurs la diverse metode de santaj, in special folosind facebookul, unde este extrem de activ. Eu nu am cont de facebook, dar imi spun oamenii care il au in lista ca posteaza fotografii din casa mea si ameninta ca spune niste povesti despre care numai el stie cum le inventeaza. Ce pot face ca sa il opresc din a mai posta public fotografii pe care le-a facut in casa mea cat a stat aici, in diverse ipostaze, si nu in prezenta mea? Ce pot face ca sa intru in posesia documentelor pe care le-a intocmit in numele meu si al firmei mele?
GermanAlex
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Oricine cu un calculator poate face acte si facturi false pe orice alta firma. Recuperarea unor falsuri nu e problema dumneavoastra. Daca a falsificat acte, a promis bunuri luand avans, este strict problema sa. Daca clientii spun ca au dat bani cuiva e treaba lor sa faca plangere la politie pentru inselaciune. Daca respectivul spune tampenii nu puteti sa ii faceti nimic. Daca distribuie insa poze cu dumneavoastra in diverse ipostaze indecente atunci apelati la un avocat si deschideti proces. Costa si dureaza ani de zile.