Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu informatii in urmatoarea problema:fostul iubit si a asumat identitatea mea pe facebook,publicandu mi datele personale (nume,data nasterii) si postand poze indecente cu mine,de a carui cunostinta nu aveam habar.Acesta mi a trimis mesaje de amenintare si santaj de pe acel cont.Am facut plangere la politie,mi au spus ca mare lucru nu se va rezolva,am vorbit cu un avocat,fara experienta in problema aceasta, si acesta la randul lui mi a sous ca nu am suficiente dovezi ca sa l acuz,e greu sa demonstrez ca el este in spatele acestui cont,mesaje,postari.Va rog sa na sfatuiti,cui sa ma adresez,cum sa mi rezolv problema?Va multumesc
Buna seara! Aveti posibilitatea sa raportati acel cont dupa ce ati facut plangere la politie si ati depus detalii despre situatie. Acel cont vafi blocat sau sters dar nu se poate dovedi cine posteaza. De exemplu poate calculatorul dumneavoastra conectat la internet a fost folosit pentru a colecta acele fotografii sau cel al prietenului deci nu pot fi dovezi concludente ca este fostul prieten cel care a postat. Ceea ce poate face facebook ca firma este sa blocheze acel cont dar nu este neaparat sa reuseasca sa gaseasca alta data pozele pe undeva pe prin conturile FB cu toate ca exista posibilitate tehnica.. Exista mai multe posibilitati dar nu stiu daca a facut cineva asa ceva. Eu m-am gandit la acest aspect si exsta cazuri si ale unor romani care legal au cerut sa li se scoata toate informtiile din motorul de cautare google si asa se poate cere si de la facebook si de la banci etc daca nu mai aveti relatii contractuale cu ei.