avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Escrocherie si abuz de incredere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Escrocherie si abuz de incredere

Probabil ca este clasic ce mi s-a intamplat mie, dar probabil ... ce sa mai spun
Am gasit un anunt de vanzare ie si/sau costum popular, am sunat, m-am facut prietena pe FB, mi-a trimis pe FB poze (un pic cam neclare) privind produsele pe care le avea, a precizat in mesaj ca desi sunt vechi arata super, mi-am ales, mi-a trimis ce mi-am ales, dar o parte din ceea ce mi-a trimis era sub orice critica rupte/sfasiate, pline de gauri. Am sunat din nou i-am spus telefonic ca nu erau ceea ce trebuie si-a cerut si telefonic si prin mesaj telefonic scuze, mi-a spus ca in acel moment era in spital dar sa o astept pana saptamana viitoare cand iese din spital ca rezolvam. Eu i-am cerut adresa unde sa-i trimit produsele defecte si apoi tacere. Si-a inchis telefonul, l-a deschis, a raspuns pretinzand ca este o vecina, i-am lasat mesaj verbal ca o sa o sun a doua zi de dimineata, iar a doua zi de dimineata telefonul ei era setat sa blocheze apelurile si mesajele de la mine, in plus m-a blocat si pe Facebook.
Eu in prezent am ca dovada mesajele de pe FB(poze si comentariul ca arata super), mesajele de scuze trimise de dansa de pe telefonul meu, produsele defecte precum si documentele de trimitere a produselor. Din pacate de trimis le-a trimis sotul ei care nu stiu in ce masura cunoaste de ceea ce a facut sotia sa si nu as dori ca sa-i intinez numele sau sa-i aduc vreun prejudiciu inainte ca el sa ia la cunostiinta. In documente imi apare pe langa numele sotului un CNP, o carte de identitate si o adresa. Eu locuiesc in Bucuresti iar cealalta doamna in Targu Jiu
Eu doresc mai intai sa rezolv amiabil situatia dar nu prea stiu cum.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Unde si cum se depune plangerea penala pentru abuz de incredere si inselaciune (escrocherie) in cazul meu si ce ar trebui sa anexez la plangere?
Ultima modificare: Luni, 8 Decembrie 2014
eleele, utilizator
Cel mai recent răspuns: eleele , utilizator 23:32, 8 Decembrie 2014
Pentru rezolvarea amiabila trebuie sa fie ambele parti disponibile...
Plangerea se depune la cea mai apropiata sectie de politie, urmand ca ei sa trimita dosarul la
parchetul care are competenta necesara in solutionarea cauzei.
Si ce ar trebui sa anexez la plangere?
Am intrat pe contul de FB al sotului meu si i-am dat persoanei o notificare cu un termen de o saptamana pentru rezolvare, iar de pe contul meu de FB i-am transmis si sotului dansei notificarea dar cu mai multe explicatii, dar este posibil ca la el sa nu fi ajuns nimic, sau sa detina o functie (pt ca am vazut o persona cu acelasi nume) si sa nu-l intereseze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru inselaciune desi sunt nevinovat... flo1990b flo1990b Prin data de 20.12.2013 am cumparat doua telefoane mobile de pe okazii cu un pret total de 350 lei de la un vanzator din alt judet,telefoanele au fost trimise ... (vezi toată discuția)
Produse defecte ikea qvercus qvercus Am cumparat de la IKEA mai multe produse de mobilier pentru birou (11 buc.) din care doua produse (2 birouri din 4 de acelasi tip) au defecte, adica lipsa ... (vezi toată discuția)
Laptop cumparat de pe olx, defect neobservat la cumparare oldgeorge oldgeorge Buna ziua, Am cumparat un laptop sh de pe olx. M-am intalnit cu vanzatorul intr-un mall, I-am specificat ca nu am experienta cu sistemul de operare instalat ... (vezi toată discuția)