avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate demeterelemer

Activitate demeterelemer

Mulțumesc pentru informare.
De fapt, doream precizarea termenului de prescriere a dreptului în discuție, adică pentru a se putea acorda daune morale.
privitor la acțiunea pentru acordarea de daune morale pentru nerespectarea legii, respectiv, pentru cea a unei hotărâri judecătorești, care este termenul pentru invocarea excepției vizând prescripția dreptului la acțiune
Bună ziua,
Vă rog precizați norma legală care obligă CFR-ul de a preciza, la cererea călătorului, pe legitimația de călătorie a acestuia ora sosirii trenului, respectiv, durata întârzierii trenului.
Vă mulţumesc pentru răspuns.
Totuşi aş dori să-mi precizaţi şi temeiul juridic al arătatelor prevederi.
De asemenea, mă înteresam şi de prevederile legate de urbanism.
Bună seara,
Vă rog precizaţi-mi toate normele legale în vigoare privitor la condiţiile legale (distanţă, înălţime, obţinerea acordului proprietarului vecin, documentul conţinând acordul în acest sens, etc.) în care se poate înfiinţa o fereastră care se deschide în direcţia proprietăţii învecinate.
Plătind rata pentru luna aceasta, angajata mi-a pretins în plus 5 lei întreţinere card. Cum nu plătesc rata cu cardul am telefonat la centru şi am cerut explicaţii. A rezultat că pentru folosirea cardului se percepe această taxă neanunţătă mie vreodată, respectiv, nespecificat în contractul de credit sau în vreun alt act Cetelem comunicat. Pe lângă dobânda de peste 47% pe an, taxa de întreţinere ar trebui să preocupe Protecţia Cumpărătorului, instituţie care numai de consumatori nu se ocupă potrivit experienţei mele.
Toate cele bune.
Mulţumesc pentru promptitudine.
Bună ziua,
Vă rog precizaţi-mi, dacă există, care este dispoziţia legală vizând aplicarea obligatorie a dispoziţiilor Noului Cod de procedură civilă la judecarea apelului într-un litigiu civil judecat la fond pe baza dispoziţiilor vechiului Cod de procedură civilă, aspect expres stabilit şi aplicat de instanţă ?
Discuție Cale de atac
Care este calea de atac legală astăzi, faţă de hotărârea judecătorească prin care s-a respins contestaţia formulată la dispoziţia primarului în cadrul Legii nr.10/2001
Răspuns la discuția aplicare hotărâre
Şi care ar fi un remediu în această situaţie, cum se poate contracara o asemenea hotărâre, fiind vorba de controlul judiciar al unei dispoziţii a primarului desfiinţată de respectiva hotărâre, dar care totodată dispune exact, adică cuvânt cu cuvânt, aceeaşi soluţie a primarului