avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Activitate AdrNNN

Activitate AdrNNN

Răspuns la discuția Sindicat nereprezentativ
freeelis a scris:

Membrii de conducere sunt cei desemnati de Adunarea Generala a sindicatului.

Asta e adevarat.
Consiliul de conducerere al sindicatului este format din 5 membrii: avem Presedinte , Vicepresedinte si Secretar care au c.i.m. suspendate si alti doi salariati.
Acesti doi membrii pot solicita suspendarea c.i.m. ?
freeelis a scris:

Nu exista baza legala decat pentru functii de conducere salarizate in sindicat.

Prin urmare, consider ca nu se poate suspenda c.i.m. al unui membru de sindicat pentru a desfasura activitati sindicale. In schimb, salariatul in cauza poate solicita CFP , iar pe durata acestuia sa incheie un c.i.m. cu sindicatul.

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.

Prin "Functii de conducere" inteleg ca membrii consiliului de conducere care e format din Presedinte, Vicepresedinte , Secretar si alti membrii desemnati in Adunarea Generala a sindicatului, sunt considerate toate functii eligibile in vederea suspendarii c.i.m. sau doar Presedintele, Vicepresedintele si Secretarul poate beneficia de aceasta suspendare?
freeelis a scris:

La nivel de angajator nu poate exista decat un singur sindicat reprezentativ.

Salariatii sunt reprezentati la negocierea colectiva , astfel : la nivel de unitate, de către sindicatele legal constituite şi reprezentative. În cazul în care sindicatul nu este reprezentativ, reprezentarea se face de către federaţia la care este afiliat sindicatul, dacă federaţia este reprezentativă la nivelul sectorului din care face parte unitatea; acolo unde nu sunt constituite sindicate, de către reprezentanţii aleşi ai angajaţilor.

Sindicatul nu poate dispune suspendarea activitatii unui reprezentant al salariatilor decat pentru activitatea sindicala, nu pentru raporturile de munca cu angajatorul.

Ceea ce ma intereseaza in mod direct este daca printr-o modificare de statut sau negociere directa cu angajatorul, sindicatul reprezentativ, poate solicita suspendarea activitatilor a inca unui angajat , care este membru in Adunarea Generala, pentru activitati sindicale.
Salutare,

Am citit tot acest subiect si inca nu am inteles foarte clar situatia si as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta.

Pentru situatia in care exista o fabrica si un punct de lucru al aceleiasi fabrici , unde exista 2 sindicate , cel nereprezentativ daca se afiliaza la aceeasi federatie, din acelasi sector de activitate, unde este deja afiliat sindicatul reprezentativ, poate fi reprezentat la negocierea CCM?
Deci, vorbim despre doua sindicate , acelasi CCM si aceeasi federatie.

Sau varianta a 2-a, Sindicatul reprezentativ, prin modificarea statutului, poate suspenda activitatea unui reprezentat al salariatilor tinand cont de faptul ca deja acest sindicat reprezentativ are 3 c.i.m. suspendate (presedinte, vice si secretar) ? Sau e nevoie de o negociere cu angajatorul prinsa in C.C.M. , legata de acest subiect?

Va multumesc din suflet !
tgeorgescu a scris:

Cei deja judecati si condamnati nu pot beneficia de prezumtia de nevinovatie.

multumesc, imi spuneti daca stiti cumva dupa cat timp se prescriu faptele in italia?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu au cerut arestarea internationala cred eu.
Pot cere si statului roman sa va predea.

Va multumesc domnule avocat pentru promptitudinea raspunsurilor dumneavoastra. Aveti idee dupa cat timp se prescriu faptele in italia?

Eu mai pot ataca decizia? Mai pot beneficia de prezumtia de nevinovatie?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Cu siguranta se poate face urmarire internationala.
Nici in Romania nu scapati.

Asta inseamna ca e posibil sa ma ridice de aici? si daca da, de ce nu au facut-o pana acum?
Daca o sa fiu legitimat in vreo tara din uniunea europeana voi fi arestat?
Buna ziua.

Referitor la legile din italia pe care eu nu le cunosc si nu am curaj sa ma informez direct de la ei, va cer un sfat iar cei care cunoasteti atat despre legile lor cat si cele comune , internationale europene, va rog sa imi dati cateva informatii.

Eu in 2005 fiind in italia , aveam 17 ani si am fost condamnat ulterior in anul 2006 la 1an si 4 luni si in 2009 la 7 ani de inchisoare pentru viol. Ceea ce nu mai conteaza acum, este faptul ca sunt nevinovat pentru ambele fapte. Intr-adevar actele sexuale au fost reale dar fara nici o constrangere iar lucrul asta il puteam dovedi prin natura faptelor si felul cum au decurs lucrurile pana sa ajungem la actul sexual. Ceea ce precizez e faptul ca eram in relatie cu ele in ceeasi perioada de timp,ambele fete si ele fiind minore. Problema mea in momentul de fata este urmatoarea: Eu vreau sa merg curand in Anglia si nu stiu daca risc sa fiu prins si trimis in italia. As vrea sa stiu daca e posibil ca pentru faptele astea sa fiu dat in urmarire internationala si dupa cat timp [daca e posibil] se prescriu faptele.

Va multumesc anticipat!