avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un mic ajutor va rog.Pot fi extrădat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un mic ajutor va rog.Pot fi extrădat?

Buna ziua.

Referitor la legile din italia pe care eu nu le cunosc si nu am curaj sa ma informez direct de la ei, va cer un sfat iar cei care cunoasteti atat despre legile lor cat si cele comune , internationale europene, va rog sa imi dati cateva informatii.

Eu in 2005 fiind in italia , aveam 17 ani si am fost condamnat ulterior in anul 2006 la 1an si 4 luni si in 2009 la 7 ani de inchisoare pentru viol. Ceea ce nu mai conteaza acum, este faptul ca sunt nevinovat pentru ambele fapte. Intr-adevar actele sexuale au fost reale dar fara nici o constrangere iar lucrul asta il puteam dovedi prin natura faptelor si felul cum au decurs lucrurile pana sa ajungem la actul sexual. Ceea ce precizez e faptul ca eram in relatie cu ele in ceeasi perioada de timp,ambele fete si ele fiind minore. Problema mea in momentul de fata este urmatoarea: Eu vreau sa merg curand in Anglia si nu stiu daca risc sa fiu prins si trimis in italia. As vrea sa stiu daca e posibil ca pentru faptele astea sa fiu dat in urmarire internationala si dupa cat timp [daca e posibil] se prescriu faptele.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:46, 13 Septembrie 2014
Cu siguranta se poate face urmarire internationala.
Nici in Romania nu scapati.
ceea ce contează e că sunteți vinovat. pentru simplul motiv că erau minore. iar dacă și știați asta...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Cu siguranta se poate face urmarire internationala.
Nici in Romania nu scapati.

Asta inseamna ca e posibil sa ma ridice de aici? si daca da, de ce nu au facut-o pana acum?
Daca o sa fiu legitimat in vreo tara din uniunea europeana voi fi arestat?
Nu au cerut arestarea internationala cred eu.
Pot cere si statului roman sa va predea.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu au cerut arestarea internationala cred eu.
Pot cere si statului roman sa va predea.

Va multumesc domnule avocat pentru promptitudinea raspunsurilor dumneavoastra. Aveti idee dupa cat timp se prescriu faptele in italia?

Eu mai pot ataca decizia? Mai pot beneficia de prezumtia de nevinovatie?

Alte discuții în legătură

Pedeapsa primita in romania se poate executa in italia ? VasileFlow VasileFlow Prietenul meu a fost condamnat la 6 ani de inchisoare in Romania, acum este in Italia.Daca se preda, poate executa pedeapsa in Italia fara sa-l extradeze ? ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pe nedrept pentru relatii sexuale cu o minora ContSters293942 ContSters293942 prietenul meu are dosar penal pentru faptul ca ar fi intretinut relatii sexuale cu o minora,insa din cele spune de el nu exista nici o dovada certa in afara ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Arisandy Arisandy Am un dosar penal cu inceperea urmaririi penale ( dosarul e la procuror ) pentru o fapta pentru care nu sint tocmai vinovata...Intrebarea mea e alta: pot ... (vezi toată discuția)