avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

Am un dosar penal cu inceperea urmaririi penale ( dosarul e la procuror ) pentru o fapta pentru care nu sint tocmai vinovata...Intrebarea mea e alta: pot pleca sa muncesc in strainatate? cazierul meu e ok? Sau n-o sa pot pleca nicaieri? Multumesc
Buna ziua !
In cazier nu apare nicio mentiune , puteti pleca linistit/a in strainatate , insa cred ca trebuie sa luati legatura cu un avocat pt. a nu avea suprize neplacute (solutionarea dosarului) in timpul plecarii din tara . In baza hotararii judecatoresti se va putea inscrie in cazier pedeapsa ...

Depinde pentru ce fapta sunteti cercetata
si daca impotriva dvs s-a laut vreo masura
prin care nu pueti parasi tara.
Mergeti si solicitati o intrevedere la cel
care intrumenteaza cazul si dati o declaratie prin care
precizati aceasta situatie.
Pana la condamnarea definitiva si irevocabila (daca va fi cazul), cazierul este alb, curat...trebuie sa va interesati insa daca nu exista vreo masura de interdictie de a parasi tara si de asemenea, sa aflati solutia finala de la avocatul dvs. (poate se da o pedeapsa cu suspendare sau vreo amenda penala).

avocat Radu Stan
acum cazierul e ok dar in cazul unei condamnari cu executarea pedepsei nu va mai fi la fel si daca veti fi condamnata si nu veti fi de gasit veti fi data in urmarire generala si functie de datele pe care politistii le vor avea chiar in urmarire internationala caz in care veti fi arestata in vederea extradarii etc...
succes in ceea ce veti hotara sa faceti
Prezumtia de nevinovatie subzista pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare.Asa incat , in privinta angajarii, aveti totala libertate, cazierul dumneavoastra e lipsit de mentiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarirea penala o piedica? nccionut nccionut buna ziua, As dori sa stiu si eu dak pt faptul k esti urmarit penal poti pleca sa muncesti in strainatate cu contract facut din romania. Adik in sensul k ... (vezi toată discuția)
Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Dosar penal de inselaciune ionutz2011cent ionutz2011cent sunt cercetat intr-un dosar de inselaciune pe internet in cazul unor schimburi de telefoane , adica oamenii i-mi trimiteau un telefon sau produs electronic si ... (vezi toată discuția)