Datoria a fost a defunctului, dar soțul supraviețuitor și-a asumat-o printr-o declarație conform căreia se angajează să achite o sumă X RON/lunar. Creditul intrase în executare silită înainte de deces așadar declarația în cauză a fost făcută atât la bancă cât și la executorul judecătoresc.
Raportată la moștenire suma totală nu este așa de mare, dar este important din partea cui va fi executată dacă executorul va hotărâ să pornească procesul.
Cât despre ultima întrebare, ipotetic dacă unul dintre moștenitorii legali merge la notar și se declară unic moștenitor notarul nu are cum să știe de existența unor alți moștenitori, deci se face succesiunea, iar singura cale de atac este ca în momentul în care află ceilalți moștenitori să ceară anularea actului?
Încă o curiozitate, ipotetic dacă unul dintre moștenitori soțul supraviețuitor sau descendenții merg la notar pentru deschiderea succesiunii fără a îi informa pe ceilalți cu privire la intenția lor ce se întâmplă în mod practic?
Am citit articolele 817, 818, 819, 820, 821, și 822.
Am înțels că executorul poate cere dezbaterea succesiunii chair dacă soțul supraviețuitor și moștenitorii legali nu sunt interesați de asta cu scopul de a își acoperi prejudiciul, dar ce se întâmplă odată ce imobilul este pus în vânzare dacă soțul moștenitor și-a asumat datoria printr-o declarație făcută executorului, plata datoriei integrale + cheltuielile de executare vor fi suportate din cota parte ce îi revine soțului supraviețuitor sau se preia din întreaga sumă și restul se împarte conform Codului Civil?
La moartea unuia dintre soți (dacă imobilul se afla în coproprietatea soților) masa succesorală este reprezentată de 50% din valoarea acestuia, adică ce a lăsat în urmă defunctul, iar soțul supraviețuitor deține în continuare 50%?
În acest caz, aș fi interesată de ce se poate întâmpla în lipsa unei succesiuni soțul supraviețuitor poate fi executat silit, poate exclude ceilalți moștenitori (descendenți) fără acceptul lor, poate dispune de proprietatea sa așa cum dorește fără consultarea moștenitorilor?
Înțeleg, dar cum aflu dacă datoria se află în cartea funciară?
Dar nu se vor folosi conturi, banii vor fi predați probabil cash căci persona respectivă nu prea folosește carduri.
Dar procedura de vânzare se poate finaliza fără implicarea executorului corect?
Și cum pot afla dacă este și cazul meu? Cum se verifică cartea funciară?
Știu că se poate cere ieșirea din indiviziune, dar pe mine mă intererează concret dacă odată ce se obțin banii din vânzare vine executorul și cere suma totală datorată bancii pe care o reprezintă.
Succesiunea va avea loc lunea urmatoare. Ce înseamnă sarcina în cartea funciară?
Bună, aș dori să știu dacă un imobil aflat în coproprietate se poate vinde în următoarele condiții:
Unul dintre proprietari a decedat, urmașul său aflat momentan în coproprietatea imobilului defunctului a făcut la o declarație la executorul judecătoresc care îl urmărea pe defunct (preluând o parte din venituri) pentru un credit NEIPOTECAR. (Conform declarației urmașul în cauză și-a asumat că va plăti o sumă fixă lunar 300 RON în timp ce din veniturile defunctului se executau lunar 740 RON. )
Se poate vinde imobilul fără ca executorul să intervină? Adică cei doi coproprietari să rămână cu toți banii.
Mulțumesc