avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Coproprietate
Discuție deschisă în Executare silită

Coproprietate

Bună, aș dori să știu dacă un imobil aflat în coproprietate se poate vinde în următoarele condiții:

Unul dintre proprietari a decedat, urmașul său aflat momentan în coproprietatea imobilului defunctului a făcut la o declarație la executorul judecătoresc care îl urmărea pe defunct (preluând o parte din venituri) pentru un credit NEIPOTECAR. (Conform declarației urmașul în cauză și-a asumat că va plăti o sumă fixă lunar 300 RON în timp ce din veniturile defunctului se executau lunar 740 RON. )

Se poate vinde imobilul fără ca executorul să intervină? Adică cei doi coproprietari să rămână cu toți banii.

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:43, 14 Septembrie 2014
Ca sa poata vinde, trebuie sa dezbata succesiunea dupa cel decedat, apoi poate vinde daca nu e notata sarcina in cartea funciara.
Succesiunea va avea loc lunea urmatoare. Ce înseamnă sarcina în cartea funciară?
sarcina in cartea funciara inseamna ca se inscrie valoarea ramasa de plata si dupa ce se stinge se poate vinde cu acordul celuilalt coproprietar sau inainte de asta puteti cere iesirea din indiviziune printr-un act de partaj sau horatare judecatoreasca
Și cum pot afla dacă este și cazul meu? Cum se verifică cartea funciară?

Știu că se poate cere ieșirea din indiviziune, dar pe mine mă intererează concret dacă odată ce se obțin banii din vânzare vine executorul și cere suma totală datorată bancii pe care o reprezintă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
Adina_Poenaru, utilizator
daca s-a inceput executarea silita, da puteti avea surpriza ca banii incasati in cont sa ramana blocati.

Alte discuții în legătură

Iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin 5/8 dintr-o garsoniera. Mai sunt 3 coproprietari fiecare cu cote egale de 1/8. Cei 3 sunt frati si au primit aceste cote in urma unei ... (vezi toată discuția)
Executare silita complicata a unei cote parti. am nevoie de răspunsuri precise, ... gitana gitana Executare silita complicata Am nevoie de răspunsuri precise, va rog, la toate intrebarile, ca să știu cum sa procedez mai departe : cota ideala 1/3 ... (vezi toată discuția)
Executare silita coproprietate pt datoriile unui proprietar cristinadarasteanu cristinadarasteanu Buna ziua, Daca o proprietate este detinuta in indiviziune de 2 persoane iar una dintre ele are datorii mari catre stat (impozit pe venit), datorii care ... (vezi toată discuția)