avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate stoica42

Activitate stoica42


Mi-am început activitatea profesională, la data de 31.10.1994, fiind angajată la un Spital municipal, ca soră medicală debutantă repartizată la un Dispensar urban.
Până la data de 18.10.1999, am fost salariata unitătii spitalicesti iar de la această dată conform dispozitiilor ce au reglementat înfintarea Cabinetelor medicale individuale am fost preluată de aceasta unitate nou infintată si pentru care am lucrat până la data de 31.12.2000, dată la care mi s-a comunicat că a incetat contractul de muncă, la expirarea termenului conform art. 129 din Codul Muncii.
Incepând cu data de 13.03.2001, m-am reangajat la aceeasi unitate spitalicească, ca asistent medical si am fost repartizată la un Dispensar Scolar, al unei Scoli speciale de orbi. Incepînd cu data de 01.09.2001, am lucrat efectiv în unitatea spitalicească, în sectii de specialitate iar la data de 01.04.2007, mi-a fost suspendat contractul individual de muncă, conform art.51 lit.a din C.M. întrucât am dat nastere celui de-al doilea copil.
Mi-am reluat activitatea la data de 01.01.2009 cu acelasi salariu de bază de 676 lei iar în perioada ce a urmat pânâ în prezent am beneficiat de cateva majorări de salariu, în baza unor dispozitii emise de conducerea unitătii dar care nu au condus la o crestere salarială de natură a fi mult în urma unui angajat al aceeasi unităti spitalicesti, de aceiasi specialitate si vechime.
Am formulat cereri la conducerea actuală a unitătii aducând la cunostiintă situatia mea salarială si mi s-a comunicat că vinovat de faptul că nu am un salariu egal cu al colegilor cu aceiasi vechime, specialitate si volum de muncă se face managerul unitătii ce se afla la conducere, la data de 01.01.2009 când eu am revenit din concediul de crestere copil.
Sunt indignată de faptul că în prezent la muncă egală, aceiasi vechime si specialitate colegii mei primesc un salariu cu 400 lei mai mult ca mine dar si că ultimii angajati în anii 2014 - 2015 primesc un salariu mult mai mare fata de mine având o vechime mult mai mică.
Vă rog să mă îndrumati ce e de facut în situatia mea, cui trebuie să mă adresez pentru a obtine un câstig de cauză.
Vă multumesc.
M-am încadrat în muncă, la data de 31.10.1994, ca soră medicală debutatntă, la o circă medicală și conform datelor înscrise în cartea de muncă am început cu gradația nr.1 benefiiciind în ani ce au urmat de indexări de salariu și promovării în funcție.
La data de 13.03.2001, am fost angajată la un spital municipal, tot ca asistent medical și unde îmi desfășor activitatea și în prezent.
Necazul meu constă în faptul că la data de 18.12.2006, s-a suspendat contractul de muncă conform art.50 lit.a din C.M. întrucât am dat naștere la cel de-al doilea copil și am revenit la muncă la data de 01.01.2009 salariul de bază rămânând același ca la momentul suspendării contractului, de 676 lei.
Incepând cu data de 01.02.2010, mi s-a stabilit un salariu de bază, de 1130 lei, dată de la care nu am mai beneficiat de nici o mărire salarială, în condițiile în care angajați ai aceiași instituție bugetară, cu aceiași vechime și aceiași încadrarea beneficiază de un salariu lunar, mult mai mare.
In urma demersurilor făcute, la conducerea unității mi s-a comincat faptul că, această diferență de salariu este dată de faptul că eui în timp ce mă aflam în concediu de creștere copil au fost acordate mai multe majorări de salariu, de care eu nu am beneficiat.
In luna august 2014 am primit o înștințare de la conducerea unității, prin care mi s-a făcut cunoscut că salariul meu de bază lunar, de 1130 lei este corespunzător gradației 4, clasa de salarizare 51.
Sunt interesată și vă rog să mă ajutați cu un răspuns dacă pot face ceva pentru a putea obține și eu o salarizare lunară apropiată de cea a colegilor mei fiind intrigată de faptul că salariați cu aceleași responsabilități, aceiași vechime primesc o retribuție lunară diferită iar ultimele persoane încadrate recent, în aceiași instituție bugetară, au un salariu de bază aproape ca al meu în cond, fără a se mai ține cont de vechime
MUlțumesc anticipat și Dumnezeu să vă dea sănătate, că ne sunteți de ajutor.
Dacă deschid o acțiune în instanță pot avea câștig de cauză, au mai existat astfel de situații aduse la cunoștiință dvs.